توانا: اصلیترین چالش ما در بازار داخلی، علاقه به استفاده از محصول خارجی است و داشتن تاییدیه امنیتی، قیمت رقابتی، نحوه تسویه، خدمات پس از فروش و گارانتی از نقاط قوت ما در مقابل محصولات بدون تاییدیه خارجی است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، خسرو توانا، مدیرعامل سیمآوا، میگوید: مالکیت راهکارها و تولیدات متعلق به شرکت سیمآوا است و مهاجرت کارکنان بسیار ناگوار است چه آنان که به خارج کوچ میکنند و چه آنهایی که با داشتن اطلاعات فنی مرتبط در شرکتهای دیگر مشغول بهکار میشوند و در بسیاری موارد نتوانستیم از آن جلوگیری کنیم.
وی درباره ضرورت وجود محصولات بومی در زیرساختهای حیاتی کشور میگوید: تستها و گواهینامهها از موسسات معتبر داخلی که مورد تایید موسسات بینالمللی هستند، دریافت میشود. اکثر محصولات ما در مراکز مهم و حساس بهکار میروند، بهکارگیری آنها در مراکز حیاتی به هرصورت مطمئنتر و امنتر از محصولات خارجی است که هیچگونه تاییدیه و در هیچ سطحی دریافت نکردهاند.
توانا در ارزیابی میزان استقبال سازمانها از محصول و راهکارهای این مجموعه به عنوان یک تولیدکننده داخلی اظهار میکند: در سازمانهایی که علاقه به استفاده از محصولات خارجی نباشد، استقبال خوب و در حد قابل قبول است . اما اینکه چه دغدغههایی مانع این تمایل میشود بهتر است چرایی آن از سازمانهایی که گرایش به محصولات و راهکارهای بومی ندارند، پرسیده شود.
وی معتقد است: اصلیترین چالش ما در بازار داخلی، علاقه به استفاده از محصول خارجی است! وزارت صمت یک محصول را برای افزایش حقوق گمرکی و تعرفه محصول مشابه خارجی پیشنهاد داد که سال قبل در کمیسیون مربوطه مورد تایید قرار نگرفت. به هر صورت، داشتن تاییدیه امنیتی، قیمت رقابتی، نحوه تسویه، خدمات پس از فروش و گارانتی از نقاط قوت ما در مقابل محصولات بدون تاییدیه، نامطمئن و refurbished خارجی است و در بازار خارجی در کشورهایی که تاییدیه امنیتی ایران مقبول است قابل بازاریابی است.
وی درباره حملات سایبری به شرکت میگوید: بهدلیل تمهیدات درونسازمانی و جداسازی سختافزاری اینترنت از شبکه داخلی دچار چنین حملاتی نشدهایم و یا دستکم متوجه آنها نشدهایم.
توانا این موضوع را تایید میکند که گاهی ممکن است مانعی بابت آماده نبودن زیرساختها برای تولید برخی محصولات ایجاد شود که در چنین شرایطی باید منتظر ایجاد زیرساخت لازم برای آن بود.
شایان ذکر است نسخه کامل این گفتوگو و گفتوگوهای دیگر پرونده مشکلات پیشروی فناوریهای بومی امنیت سایبری که روزهای آینده اینجا خواهیدخواند بهزودی در ویژهنامه تحلیلی افتانا نیز منتشر خواهدشد.