پتیا یا به قول برخی کارشناسان امنیت سایبری NotPetya تاکنون به صنایع مختلف و بزرگ جهانی در 65 کشور حمله کردهاست.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، جدیدترین گزارشهای منتشر شده در مورد باجافزار پتیا از گسترش لحظهای آن در سرتاسر جهان خبر میدهند. بر اساس جدیدترین آمار تا کنون بیش از ۶۵ کشور جهان به این باجافزار آلوده شدهاند. ظاهرا در این میان، کشورها و صنایع اروپایی، بیشترین میزان خسارت را دیدهاند.
گسترش بیحد و حصر این باجافزار و نمونههای مشابه، هشداری جدی برای شرکتها و مؤسسات اقتصادی و حیاتی محسوب میشود و شرکتهای چندملیتی اقتصادی، میتوانند اهدافی جذاب برای دستبرد هکرها باشند. پتیا، رشد فزایندهای را از زمان پیدایش به ثبت رسانده و در حالی مایکروسافت از افزایش قربانیان به ۶۵ عدد خبر داده که در ساعات ابتدایی، تنها ۶ کشور از آلوده شدن به این باجافزار گزارش داده بودند.
یکی از کارشناسان سابق پلیس فدرال آمریکا در این باره معتقد است: «ما با یک حمله باجافزاری بسیار گسترده در مقیاس جهانی روبرو هستیم. تا کنون زیرساختهای بسیاری در این حمله هدف قرار گرفتهاند و ما باید شاهد تعداد بسیار بیشتری از قربانیان، طی روزهای آینده باشیم.»
بر اساس آمار موجود، یکی از بزرگترین قربانیان این حمله، اوکراین بود که نزدیک به ۱۳ هزار دستگاه آلودهشده دارد. مقامات اوکراینی، مدعی شدهاند این حمله در اوکراین از یک شرکت سازنده دستگاههای الکترونیکی آغاز شدهاست.
کارشناسان امنیتی میگویند این باجافزار که نسخه بهروزشده و مدرن پتیا محسوب میشود، عملکردی بسیار پیچیدهتر از گذشته دارد و مقابله با آن به مراتب دشوارتر از نسخه قبلی خواهدبود. تا کنون نامهای مختلفی نیز به این باجافزار جدید داده شدهاست که از میان آنها، میتوان به NotPetya اشاره کرد. علت این نامگذاری از دید کارشناسان، تفاوت های بسیار زیادی است که به اعتقاد آنها بین نسخه جدید و قبلی وجود دارد.