به دنبال حملات گسترده باجافزار پتیا در اروپای شرقی و احتمال وجود انگیزههای سیاسی در پس این حمله، ناتو اعلام کرد که واکنش به این موضوع را بررسی میکند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، مرکز دفاع سایبری ناتو در بیانیهای ادعا کرد که این حملات احتمالا توسط یک بازیگر دولتی یا توسط گروهی تحت حمایت یک دولت، انجام شدهاست.
این بدان معناست که ناتو این حملات را اقدام جنگی تلقی می کند. طبق ماده ۵ معاهده واشنگتن، ناتو میتواند در برابر چنین اقدام جنگی به منظور حمایت از متحدان خود واکنش نظامی نشان دهد.
به گفته کارشناسان با توجه به اینکه به دنبال حمله مذکور، سیستمهای مهم دولتی هدف قرار گرفتهاند، این کار را میتوان به معنای نقض حاکمیت دولتها تلقی کرد، لذا دولتهای هدف حمله میتوانند خواستار اقدام متقابل شوند و به این منظور به پیمانهای سیاسی و نظامی که در آنها عضویت دارند، توسل جویند.
تصمیمگیری نهایی در این زمینه منوط به شناسایی ماهیت اصلی عوامل طراحی حمله باجافزار پتیاست. این باجافزار با حمله به دهها نهاد دولتی و خصوصی در اوکراین فایلهای کلیدی ذخیرهشده بر روی رایانهها را رمزگذاری کرده و از دسترس خارج کرد.
اوکراین رسما روسیه را به دخالت در طراحی باجافزار پتیا و سازماندهی حملات آن متهم کردهاست، اما روسیه این اتهامات را بیاساس دانست و رد کرد.