کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نیویورک‌تایمز فاش کرد:

اوباما دستور حمله سایبری به ایران را صادرکرده است

خبرگزاری فارس , 12 خرداد 1391 ساعت 23:50

نیویورک‌تایمز در گزارشی خبر داد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از روزهای آغازین صدرات بر ریاست جمهوری آمریکا، دستور حمله‌های سایبری پیشرفته علیه تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در ایران را داده است.



روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی خبر داد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از روزهای آغازین صدرات بر ریاست جمهوری آمریکا، دستور حمله‌های سایبری پیشرفته علیه تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در ایران را داده است.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت اطلاعات)، این روزنامه به نقل از کارشناشان مشارکت‌کننده در این برنامه‌های تهاجمی، دستور حمله‌های سایبری به تأسیسات هسته‌ای ایران را اولین تسلیحات دامنه‌دار سایبری آمریکا عنوان کرد.

نیویورک‌تایمز نوشت: تصمیم اوباما برای سرعت بخشیدن به دامنه این حمله‌های سایبری در واقع تداوم تهاجماتی بود که در دولت جورج دبلیو بوش با رمز «بازی‌های المپیک» آغاز شده بود و اوباما حتی پس از آنکه برنامه تهاجمی‌اش بر اثر یک اشتباه در برنامه‌نویسی در تابستان سال ۲۰۱۰، رایانه‌های سرتاسر جهان را آلوده کرد، از این حملات نکاست.

منظور روزنامه نیویورک‌تایمز از اشتباه برنامه‌نویسی تابستان ۲۰۱۰، ویروس استاکس‌نت است که متخصصان رایانه‌ای آمریکا و اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای نطنز طراحی کرده بودند اما بر اثر اشتباهی که در برنامه‌نویسی این بدافزار صورت گرفته بود از این تأسیسات به بیرون نشت کرده و رایانه‌هایی در سطح جهان را آلوده کرد.

این روزنامه آمریکایی نوشت: «ظرف چند روز پس از «نشت» ویروس استاکس‌نت، «اوباما»، معاون او، «جوزف بایدن» و مدیر وقت سازمان سیا، «لئون پانتا» در نشستی فوق‌العاده در اتاق وضعیت فوق‌العاده کاخ سفید، به بررسی این امر پرداختند که آیا آرمانگرایانه‌ترین تلاش آمریکا برای کند کردن تلاش‌های هسته‌ای ایران، به مصالحه‌ای مرگبار ختم شده بود؟»

چنانکه اعضای تیم امنیت ملی اوباما نقل می‌کنند، رئیس جمهور در این نشست پرسید: «آیا ما باید استفاده از این [ویروس] را متوقف کنیم؟»

در این نشست اوباما با توجه به اینکه به او گفته شد که هنوز مشخص نیست ایرانی‌ها تا چه اندازه موفق به رمزگشایی از این ویروس شده‌اند و با توجه به شواهدی که نشان می‌داد این ویروس هنوز اثرات مخرب خود را بر تأسیسات هسته‌ای ایران بر جای می‌گذاشت، تصمیم گرفت که باید تهاجم سایبری به ایران را ادامه دهد.

روزنامه نیویورک‌تایمز در ادامه به مستنداتی که نشان می‌دهند تهاجم سایبری علیه ایران از سوی آمریکا و اسرائیل برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران صورت می‌گیرد، پرداخت.

تبیین طراحی حملات سایبری به وسیله آمریکا و اسرائیل علیه ایران، چنانکه نیویورک‌تایمز خاطرنشان می‌کند، بر اساس مصاحبه‌هایی استوار است که در خلال ۱۸ ماه گذشته با مقامات فعلی و اسبق آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی و همچنین با طیف زیادی از کارشناسان و متخصصان مستقل انجام شده است.

افراد مصاحبه کننده در این زمینه اجازه افشای نام هایشان را نداده‌اند، زیرا این حملات جزو فعالیت‌های به شدت محرمانه هستند و هنوز نیز ادامه دارند.

نیویورک‌تایمز خاطرنشان می‌کند ارزیابی‌های متفاوتی از میزان موفقیت‌آمیز بودن عملیات تخریبی آمریکا و اسرائیل علیه ایران انجام شده و در حالی که بعضی از کارشناسان داخل دولت اوباما می‌گویند این حملات برنامه هسته‌ای ایران را بین ۱۸ ماه تا دو سال عقب انداخته است، عده‌ای دیگر از کارشناسان دولتی و غیردولتی آمریکا، به این ارزیابی‌ها به دیده تردید می‌نگردند. این کارشناسان می‌گویند ایران سطح توانایی خود در غنی‌سازی اورانیوم را مجددا ترمیم کرده است تا جایی که این کشور امروزه سوخت کافی برای دست یافتن به پنج بمب یا بیشتر را دارد.

این روزنامه البته در بخش دیگری از گزارش خود عنوان می‌کند که هنوز در مورد اینکه آیا ایران قصد تولید بمب اتمی دارد یا خیر، توافق نظر وجود ندارد، چرا که تازه‌ترین برآوردهای اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهند ایران از سال ۲۰۰۳ بخشی از فعالیت تولید تسلیحات هسته‌ای خود را متوقف کرده است.

نیویورک‌تایمز از تلاش‌های متخصصان رایانه‌ای برای کشف منشأ یک تسلیحات سایبری دیگر موسوم به «شعله» یا Flame خبر داد و نوشت مقامات آمریکایی تا کنون مسئولیت طراحی حملات این ویروس به رایانه‌های مقامات ایرانی را به عهده نگرفته‌اند.

علی‌رغم این نیویورک‌تایمز می‌نویسد کسانی که در بسیاری از جلسات وضعیت فوق‌العاده مربوط به ویروس بازی‌های المپیک شرکت کرده‌اند، می‌گویند اوباما به شدت آگاه است که با هر حمله سایبری، آمریکا در حال دست‌اندازی به مرزهای کشوری دیگر است، درست همان‌طور که پیشینیان وی با اولین استفاده از سلاح‌های اتمی در دهه ۱۹۴۰ مرتکب اقداماتی از این دست شدند و درست همان‌طور که آمریکا در دهه ۱۹۵۰ از موشک‌های قاره‌پیما استفاده کرد و درست مانند استفاده آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین در خلال دهه گذشته.

اوباما بارها در این نشست ابراز نگرانی کرده است که هر گونه اعتراف آمریکا به استفاده از تسلیحات سایبری ممکن است باعث شود کشورهای دیگر، تروریست‌ها یا هکرها هم حملات خود را توجیه کنند.

با این وجود اوباما گفته است هنگامی که بحث متوقف کردن ایران در میان باشد، آمریکا چاره دیگری ندارد.
وی همچنین به دستیارانش گفته است اگر ویروس المپیک نتواند کاری از پیش ببرد، تحریم‌ها و دیپلماسی نیز هیچ زمانی کارگر نخواهند افتاد. اسرائیل هر آن ممکن است آغازگر یک حمله نظامی سنتی باشد که می‌تواند به سرتاسر منطقه گسترش پیدا کند.


کد مطلب: 1497

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/1497/اوباما-دستور-حمله-سایبری-ایران-صادرکرده

افتانا
  https://www.aftana.ir