کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

«ابلاغیه الزامی‌شدن آنتی‌ویروس ایرانی در بخش دولتی» پس از یک سال

نوروزی: ایجاد بازار برای محصول بومی موجب رشد آن می‌شود

اختصاصی افتانا- علیرضا صالحی

23 اسفند 1397 ساعت 10:01

نوروزی: هیچ تولیدکننده محصول امنیتی بومی دست به تولیدی نمی‌زند که منافع کشور را در آن نادیده گرفته‌باشد. محصول داخلی امکان دارد ایراد داشته‌باشد، اما می‌توان آن را توسعه داد و ایرادات را برطرف کرد.


نوروزی: هیچ تولیدکننده محصول امنیتی بومی دست به تولیدی نمی‌زند که منافع کشور را در آن نادیده گرفته‌باشد. محصول داخلی امکان دارد ایراد داشته‌باشد، اما می‌توان آن را توسعه داد و ایرادات را برطرف کرد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بهمن‌ماه سال گذشته با ابلاغ دستورالعمل هیئت دولت به دستگاه‌های اجرایی برای حفظ امنیت در سیستم‌های کامپیوتری، دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی ملزم شدند که از آنتی‌ویروس بومی پادویش استفاده کنند. در ‌گفت‌وگوهایی که آن زمان با موافقان و مخالفان این ابلاغیه داشتیم، دغدغه‌هایی چون ایجاد انحصار، پیشرفت تک‌بعدی، درجا زدن، عدم هم‌پوشانی محصولات امنیتی برای ایجاد امنیت در تمامی لایه‌ها مطرح بود تا گرایش به بومی‌سازی و کمک به رونق محصولات بومی امنیتی و غیره. اکنون با گذشت یک‌سال از ابلاغ این دستورالعمل، بار دیگر سراغ اهالی امنیت سایبری رفته‌ایم تا ببینیم اکنون این ماجرا را چگونه می‌بینند.

شاهین نوروزی، مدیرعامل شرکت پندار کوشک ایمن، در این مورد گفت: همیشه و در همه جای دنیا وقتی یک اجبار و الزام برای انجام کاری یا استفاده از محصولی به وجود بیاید واکنش طبیعی، مقاومت در برابر آن است. از همین رو چنین ابلاغیه‌ای وقتی برای آنتی‌ویروس پادویش صادر شد شاید به جای آنکه بازار این محصول را بزرگ کند حتی نتیجه عکس هم داشت.

وی ادامه داد: قطعا یک محصول بومی برای رسیدن به بلوغ و رشد خود نیازمند بودجه است و شرکت‌های خصوصی در کشور ما اقتدار محدودی دارند و اگر برای آنها بازار ایجاد نشود محکوم به شکست خواهندبود. یک راه حمایت درست از محصولات خوب بومی مانند پادویش این است که خریدار همان نگاهی را که به جنس خارجی دارد به جنس داخلی نیز داشته‌باشد. شاهد هستیم که سازمان موقع خرید یک محصول داخلی، آن را از چندین فیلتر رد می‌کند، اما مشابه خارجی آن را به‌راحتی خرید می‌کند.

نوروزی تاکید کرد: هیچ تولیدکننده محصول امنیتی بومی دست به تولیدی نمی‌زند که منافع کشور را در آن نادیده گرفته‌باشد. محصول داخلی امکان دارد ایراد داشته‌باشد، اما می‌توان آن را توسعه داد و ایرادات را برطرف کرد. راهش هم فقط این است که به کار گرفته شود تا عیب‌های آن پیدا شود. این کاری است که حتی برای ویندوز مایکروسافت هم انجام می‌شود و دائم برای ایرادات آن وصله منتشر می‌شود،‌ اما آیا می‌توان گفت ویندوز مایکروسافت بی‌کیفیت است؟! درواقع برنامه‌ای که در آن ایرادی پیدا ‌نشود یک برنامه مرده است.

وی افزود: پادویش باید از همان آغاز به سراغ مردم می‌رفت تا خود را به آنها معرفی کند. نه فقط سازمان‌ها، بلکه مردم می‌توانند فارغ از هر بخش‌نامه و ابلاغیه‌ای به سراغ پادویش بروند و آن را تجربه کنند. مطمئن باشید می‌توان به جای خارج کردن ارز برای خرید آنتی‌ویروس خارجی از این محصول بومی استفاده کرد. آنتی‌ویروس پادویش این توانایی را دارد که نیازهای امنیتی کاربران داخلی را پاسخگو باشد.


کد مطلب: 15180

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/15180/نوروزی-ایجاد-بازار-محصول-بومی-موجب-رشد-می-شود

افتانا
  https://www.aftana.ir