کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شکایت آمریکا از هوآوی و فعالیتش در ایران به کجا رسید

خبرگزاری ايسنا , 20 فروردين 1403 ساعت 13:16

پرونده کیفری طولانی‌مدت وزارت دادگستری آمریکا علیه هوآوی که یکی از اتهامات آن، گمراه کردن بانک‌ها درباره فعالیت این شرکت در ایران است به محاکمه در ژانویه سال ۲۰۲۶ می‌انجامد.


پرونده کیفری طولانی‌مدت وزارت دادگستری آمریکا علیه هوآوی که یکی از اتهامات آن، گمراه کردن بانک‌ها درباره فعالیت این شرکت در ایران است به محاکمه در ژانویه سال ۲۰۲۶ می‌انجامد.

به گزارش افتانا، در کنفرانس اعلام وضعیت که چندی پیش در بروکلین نیویورک برگزار شد، الکساندر سولومون، دستیار دادستان به ان دونلی، قاضی منطقه‌ای آمریکا گفت: مذاکرات برای حل‌وفصل این اتهامات، به بن‌بست رسیده است و بهتر است برنامه‌ریزی برای تاریخ محاکمه انجام شود. قاضی گفت که تصور می‌کند تاریخ مناسب برای آغاز محاکمه، ژانویه سال ۲۰۲۶ باشد.
 
این پرونده که مدت‌ها روابط میان آمریکا و چین را تیره کرد در سال ۲۰۱۸ با کیفرخواستی آغاز شد که باعث دستگیری منگ وانژو، مدیر مالی هوآوی در ونکوور کانادا، بنابر صدور حکم دستگیری از سوی آمریکا شد. در راستای توافقی در سال ۲۰۲۱، اتهامات علیه منگ که دختر موسس هوآوی است، لغو شد. اما پرونده گسترده علیه هوآوی، معلق است و این شرکت، اتهامات را نپذیرفته است. داگلاس اکسل، وکیل هوآوی، اعلام کرد این کشور خواستار تفکیک این پرونده و جدا کردن اتهامات کلاهبرداری بانکی از سرقت اسرار تجاری است. اما دولت آمریکا مخالف تفکیک اتهامات بوده و می‌گوید این اتهامات مرتبط هستند.
 
هوآوی در سال ۲۰۱۸، در زمینه اتهامات کلاهبرداری بانکی به‌دلیل گمراه کردن بانک اچ‌اس‌بی‌سی و سایر بانک‌ها درباره فعالیت در ایران که تحت تحریم‌های آمریکا است، متهم شد. وزارت دادگستری آمریکا در سال ۲۰۲۰، اتهامات بیشتری به این پرونده افزود که شامل توطئه هوآوی برای سرقت اسرار محرمانه از شش شرکت فناوری آمریکایی و کمک به ایران بود. منگ در سپتامبر سال ۲۰۲۱، با دادستان‌های آمریکایی وارد توافقی شد که بر اساس آن، تصدیق کرد اظهارات نادرستی درباره فعالیت تجاری هوآوی در ایران داشته است. پس از یک جلسه مجازی غیرمعمول، وی اجازه یافت خاک کانادا را به مقصد چین ترک کند و اندکی بعد چین، دو کانادایی زندانی را آزاد کرد و دو آمریکایی که اجازه نداشتند خاک این کشور را ترک کنند، اجازه یافتند از چین خارج شوند.
 
آمریکا از سال ۲۰۱۹، دسترسی هوآوی به فناوری آمریکایی را محدود و این شرکت را به فعالیت‌های ضد امنیت ملی آمریکا متهم کرده، اما این اتهامات از سوی هوآوی رد شده است. بر اساس گزارش رویترز، هوآوی در سال ۲۰۲۳، سریع‌ترین رشد را در چهار سال اخیر گزارش کرد و بخش مصرفی و درآمد این شرکت از کسب‌وکارهای جدیدی مانند قطعات خودروی هوشمند، به تسریع احیای این شرکت از محدودیت‌های آمریکا کمک کرد.
 
 


کد مطلب: 22129

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/22129/شکایت-آمریکا-هوآوی-فعالیتش-ایران-کجا-رسید

افتانا
  https://www.aftana.ir