با گسترش روزافزون فضای سایبر، تهدیدات دیجیتال به یکی از چالشهای اساسی امنیت ملی تبدیل شده است و در این راستا، مقاله پژوهشی «ارائه الگوی راهبردی معماری امنیت اطلاعات فضای سایبری ایران» با هدف تدوین الگوی جامع برای حفظ اطلاعات کشور در این فضا منتشر شده است.
به گزارش افتانا، گسترش روزافزون فضای سایبر سبب شده است که بسیاری از فعالیتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... مردم به این فضا منتقل شده و به دنبال آن، تهدیدهای این حوزه افزایش یابد و آن را به عرصهای برای نفوذ و جمعآوری اطلاعات تبدیل کند.
بهمنظور صیانت از اطلاعات کشور در فضای سایبر، ضرورت داشت که یک الگوی راهبری با تکیه بر دیدگاه معماری برای امنیت اطلاعات فضای سایبری جمهوری اسلامی ایران تدوین شود و ولیاله قربانی و کامران ثقفی در مقاله پژوهشی «ارائه الگوی راهبردی معماری امنیت اطلاعات فضای سایبری ایران» که در فصلنامه علمی امنیت ملی، انتشار یافتهاست، به این موضوع مهم پرداختهاند.
هدف این مقاله، دستیابی به الگوی راهبری معماری امنیت اطلاعات برای فضای سایبر جمهوری اسلامی ایران بود. برای رسیدن به این هدف، وضعیت موجود امنیت اطلاعات فضای سایبر جمهوری اسلامی ایران شناسایی شد. اصول، مبانی و الزامات معماری امنیت اطلاعات فضای سایبر جمهوری اسلامی ایران تبیین شد، حوزهها، ابعاد، مؤلفهها و شاخصهای امنیت اطلاعات فضای سایبر جمهوری اسلامی ایران استخراج شده و روابط بین ابعاد، مؤلفهها و شاخصهای امنیت اطلاعات فضای سایبر جمهوری اسلامی ایران با رویکرد معماری تبیین شد و درنهایت به ارائه پیشنهادهایی پرداخت که اثربخشی آنها همچنان قابل تامل است.
نسخه PDF این مقاله پژوهشی در بالای همین خبر پیوست شده و قابل دریافت است.