کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تولید دانش برای محصولات بومی امنیتی دوباره کاری است

7 فروردين 1393 ساعت 9:00

افشاگری‌های اسنودن از سوی بسیاری از کارشناسان امنیتی جهان مسئله مهمی در حوزه امنیت فناوری اطلاعت بود که موجب حساسیت یافتن مسئله امنیت اطلاعات در فضای سایبر شد.


افشاگری‌های اسنودن از سوی بسیاری از کارشناسان امنیتی جهان مسئله مهمی در حوزه امنیت فناوری اطلاعت بود که موجب حساسیت یافتن مسئله امنیت اطلاعات در فضای سایبر شد. حفظ امنیت اطلاعات چه در سطح ملی و بین المللی و چه در سطح فردی موضوعی بسیار حائز اهمیت است که نادیده گرفتن آن می‌تواند خسارات جبران ناپذیری وارد کند. حمیدرضا مختاریان مدیر ارشد ارشد فناوری و امنیت شرکت توسن در گفت و گویی دیدگاه‌های خود در خصوص امنیت اطلاعات را به ما اشتراک گذاشت که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

مهمترین رویداد حوزه افتا در سال ۹۲ از دید شما چه بوده است؟
به نظر من ماجرای ادوارد اسنودن یکی از مهمترین رویدادهای اخیر در زمینه افشاگری اطلاعات محرمانه بوده است. اگرچه این ماجرا بیشتر ماهیت جاسوسی دارد، اما از دو دیدگاه در این حوزه حائز اهمیت است.از دیدگاه اول، این مساله موجب گسترش جو بی اعتمادی، افزایش بدبینی و ایجاد فضای نا امن جهت تولید و تبادل اطلاعات و ارتباطات شده است. تا جاییکه، امنیت اطلاعات را با چالشی جدی روبرو کرده است وتبعات منفی ناشی از آن در آینده نیز همچنان ادامه خواهد داشت. از سوی دیگر، می‌توان جنبه مثبت افشاگری اطلاعات توسط اسنودن و افزایش توجه به این حوزه را نیز مورد توجه قرار داد.

با توجه به باز شدن فضای اقتصادی و کاهش تحریم‌ها، پیش بینی می‌کنید که شرکت های خارجی تا چه میزان تمایل به ورود به بازار کشور، جهت فروش محصولات و تکنولوژی های امنیتی داشته باشد؟
بدیهی است که تمایل ورود شرکت های خارجی به بازار کشور با کاهش تحریم‌ها و باز شدن فضای اقتصادی بسیار زیاد خواهد بود، بنابراین محصولات و تکنولوژی‌های امنیتی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

آیا این مساله تهدیدی برای تولید محصولات امنیتی بومی خواهد بود؟
با توجه به اینکه امروزه بسیاری از حملات و همچنین روش‌های مقابله با آنها به سمت لایه کاربرد ((application رفته است و از آنجا که توانایی استفاده از ابزارهای حفاظتی در این لایه برای تولید کنندگان بومی به مراتب بیشتر است، لذا این مساله نمی‌تواند تهدیدی به شمار آید. از طرف دیگر هر کشوری می تواند با دانش بومی خود محصولاتی با کارایی موثرتر تولید کند.

در همین رابطه آیا ورود شرکت های خارجی، امکان استفاده از فناوری‌های جدید و انتقال تکنولوژی را برای تولید محصولات بومی فراهم خواهد آورد؟
بله حتما. با استفاده از تکنولوژی‌های جهانی می توان از طیف گسترده تری از دانش و ابزار برای تولید محصولات بومی قوی بهره برد.

به نظر شما لازم است که از صفر تا صد محصولات امنیتی در داخل کشور تولید شود؟
خیر، چرا که همواره تعاملات با کشورهای توسعه یافته و استفاده ازتجربیات، دستاوردها و نتایج علمی آنها منجر به تولید محصولات پرثمر و متنوعی خواهد شد.

فکر می‌کنید چالش‌های پیش رو در توسعه امنیت اطلاعات(در سطح کلان) در سال آینده چه خواهد بود؟
به نظر من کمبود نیروی انسانی متخصص یکی از مهمترین چالش‌های پیش رو در این زمینه خواهد بود. به علاوه، کمبود ابزار کافی و دانش به روز موجب کاستی‌هایی در این زمینه شده است. همچنین می‌توان به چالش‌های موجود در زمینه رایانش ابری و شبکه‌های اجتماعی و مسایل امنیتی مرتبط با آنها اشاره کرد. از سوی دیگر، مسایل چالش بر انگیزی مانند زیست سنجی (Biometric) و احراز هویت (Authentication) باید مورد توجه قرارگیرند. بنابراین باید در سطح کلان به بررسی این چالش‌ها پرداخت و پیش بینی‌ها و تدابیر لازم را به کارگرفت.

در پایان ،ضمن معرفی کامل خود، خلاصه ای از فعالیت‌های شرکت را بیان فرمایید.
حمید رضا مختاریان، مدیر ارشد فناوری و امنیت شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین (توسن).

چنانچه دیدگاه خاصی در مورد فناوری‌های جدید و ارتباط آن با امنیت از جمله فناوری رایانش ابری، تجهیزات پوشیدنی و ... دارید، بیان نمایید. 
یکی از بزرگترین چالش های حوزه بانکداری، هزینه‌های بالا در ایجاد زیر ساخت لازم جهت پیاده سازی تکنولوژی های پیشرفته و عدم استفاده بهینه از تجهیزات می‌باشد. رایانش ابری استفاده از سرویس‌های اشتراکی بر روی بستر اینترنت را فراهم می‌آورد و نقش بزرگی را در حل مشکل مذکور، بدون نیاز به هزینه‌های اضافی، ایفا می‌کند. 

اخیراً رایانش ابری در حوزه بانکداری مورد پذیرش قرار گرفته است و بانک‌ها و موسسات مالی با در نظر داشتن شرایط احتیاط در پی حداکثر استفاده از آن می‌باشند. مسائل امنیتی، تطابق با قوانین، محافظت از اطلاعات مشتریان و حفظ حریم شخصی آنها جزو مسائل مهمی می‌باشد که زمینه ساز ایجاد تردید در مدیران شده است.

لذا در حوزه‌های حساس از جمله بانکداری، در نظر داشتن موارد امنیتی از سوی سازمان‌های بالادستی و قانون گذار و ارائه ملزومات و دستورالعمل‌ها می‌تواند از سیلی از مشکلات آتی پیشگیری نماید.

این مطلب در ویژه نامه نوروزی افتانا منتشر شده است. برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت خوب اینجا و برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت عالی اینجا را کلیک کنید.


کد مطلب: 7316

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/7316/تولید-دانش-محصولات-بومی-امنیتی-دوباره-کاری

افتانا
  https://www.aftana.ir