کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تولید محصولات بومی نیازمند تعامل مثبت با محصولات خارجی

17 فروردين 1393 ساعت 9:00

تغییرات دولت در سال 92 موجب تغییر در نگرش دست اندرکاران به مقوله ارتباطات و فناوری اطلاعات گردید، موضوع امنیت نیز به عنوان یکی از ارکان مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات از این قاعده مستثنی نیست.


تغییرات دولت در سال 92 موجب تغییر در نگرش دست اندرکاران به مقوله ارتباطات و فناوری اطلاعات گردید، موضوع امنیت نیز به عنوان یکی از ارکان مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات از این قاعده مستثنی نیست حمیدرضا سعدی مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات دژگستر ایمن پاسارگاد به گفتگو نشستیم تا دیدگاه های او را در خصوص تحولات حوزه افتا در سال 92 بشنویم شرح این گفتگو را در ادامه می خوانید.

مهمترین رویداد حوزه افتا در سال ۹۲ از دید شما چه بوده است؟
تغییر دولت که بالطبع موجب تغییر نگرش مدیران جدید فاوای دولتی به مقوله افتا گردیده است. 

با توجه به بازشدن فضای اقتصادی و کاهش تحریم ها پیش بینی می کنید که شرکت های خارجی تا چه میزان تمایل به ورود به بازار کشور را جهت فروش محصولات و تکنولوژی های امنیتی داشته باشند؟
در حال حاضر کلیه محصولات خارجی در حوزه فاوا به صورت غیر مستقیم وارد کشور شده و مورد استفاده قرار می گیرد ولی قطعا اگر تحریم ها کاهش یابد علاوه بر کاهش قیمت آنها بواسطه حذف رابط ها می توان به افزایش خدمات پشتیانی قابل قبول در داخل کشور توسط شرکت های خارجی نیز امیدوار بود. 

آیا این مسئله تهدیدی برای تولید محصولات امنیتی بومی خواهد بود؟
همین الان نرم افزارهای قفل شکسته رایگان خارجی در بازار وجود دارد که بزرگترین تهدید است و امیدواریم با ساماندهی بازار به سمت استفاده از محصولات اصلی ظرفیت خوبی ایجاد گردد که این مهم می تواند به تولید محصولات بومی کمک نماید. این موضوع می تواند توسط شرکت های خارجی از دولت درخواست شود. 

در همین رابطه آیا ورود شرکت های خارجی، امکان استفاده از فناوری های جدید و انتقال تکنولوژی را برای تولید محصولات بومی فراهم خواهد آورد؟ 
بله ، زیرا محصولات بومی می تواند ارزش افزوده در کنار محصولات خارجی ایجاد نماید. 

به نظر شما لازم است که از صفر تا صد محصولات امنیتی در داخل کشور تولید شود؟
لزوما خیر ، بلکه در یک تعامل سازنده با محصولات خارجی می توان در وحله اول بازار را در اختیار بگیریم و سپس در یک برنامه حداقل ۵ ساله به سمت محصولات صد در صد بومی برویم که امکان رقابت در سطح جهان را دارند. 

فکر می کنید چالش های پیش رو در توسعه امنیت اطلاعات (در سطح کلان)در سال آینده چه خواهد بود؟
به نظر من بودجه و تصمیم مدیران ذیربط مهمترین چالش های این بخش خواهد بود. 

در پایان، لطفا ضمن معرفی کامل خود، خلاصه ای از فعالیت های شرکت را بیان فرمایید.
حمیدرضا سعدی مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات دژگستر ایمن پاسارگاد که تولید ضدویروس بومی با نشان تجاری ایمن را از سال ۱۳۷۳ دنبال می کنیم. 

چنانچه دیدگاه های خاصی در مورد فناوری های جدید و ارتباط آن با امنیت از جمله فناوری رایانش ابری، تجهیزات پوشیدنی و ... دارید، بیان نمایید. 
با توجه به گسترده شدن فناوری در همه عرصه های زندگی ضرورت بکارگیری امنیت نسبت به گذشته بیشتر خواهد گردید، عدم توجه به امنیت در حوزه فاوا می تواند باعث سفارش ده ها کامیون تخم مرغ توسط یخچال هوشمند منزلتان به فروشگاه زنجیره ای محلتان گردد!!!. 




کد مطلب: 7351

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/7351/تولید-محصولات-بومی-نیازمند-تعامل-مثبت-خارجی

افتانا
  https://www.aftana.ir