جیتکس که عنوان یکی از بزرگترین نمایشگاههای فناوری در خاورمیانه شناخته میشود تا روز پنجشنبه ۱۶ اکتبر به مدت ۵ روز پذیرای بازدیدکنندگان از کشورهای مختلف جهان خواهد بود. براساس اطلاعات منتشر شده در سایت رسمی نمایشگاه جیتکس در این نمایشگاه ۳۷۰۰ شرکت از ۶۱ کشور حضور یافته و پیشبینی میشود صدهزار بازدیدکننده نیز از ۱۵۰ کشور دنیا در آن حضور داشته باشند.
یک روز مانده به افتتاحیه بزرگترین نمایشگاه فناوری خاورمیانه یعنی جیتکس ۲۰۱۴همه در جنب و جوش هستند تا غرفههای خود را برای این روز آماده کنند. هوای دمکرده دبی که این روزها به گفته بسیاری خنکترین روزهای خود را سپری میکند، بسیاری از علاقهمندان دنیای تکنولوژی را که در فضای بیرونی نمایشگاه قدم میزنند به داخل سالنهای خنک و نیمه آماده میکشاند.
همه کارها با نظم خاصی پیش میرود، بیلبوردها آماده و محصولهای مختلف یکی پس از دیگری در جاهای در نظر گرفته شده خود قرار میگیرند تا در روز افتتاحیه نمایانگر پیشرفت و دستاورد شرکتهای خود باشند. در آخرین ساعت شب تقریبا همه کارها انجام شده و میتوان کارگران یا مسوولان شرکتهای مختلف را دید که بهراحتی روی صندلی یا کف زمین لم دادهاند و با یک نفس راحت به روز افتتاحیه فکر میکنند.
آغاز یک هفته فناورانه
ساعت ۱۰ و نیم صبح ۱۲ اکتبر سیوچهارمین نمایشگاه جیتکس توسط ولیعهد دبی یعنی شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم افتتاح میشود. حالا او به همراه هیات همراهش شروع به بازدید از نمایشگاه میکند تا شاهد آخرین دستاوردهای شرکتهای مختلف در دنیای تکنولوژی و فناوری اطلاعات باشد. او بیشترین زمان بازدیدش را در سالن دولت الکترونیک دبی میگذراند؛ سالنی که در آن آخرین سرویسها و خدمات الکترونیکی ارائه شده به شهروندان این شهر به نمایش گذاشته شده و مسوولان نیز کارآیی هر کدام از این سرویسها را برای او توضیح میدهند.
درحالیکه ولیعهد دبی از نمایشگاه بازدید و آن را ترک میکند حالا به صورت رسمی سیوچهارمین نمایشگاه جیتکس آغاز میشود. به مرور زمان بر تعداد بازدیدکنندگان اضافه میشود. بازدیدکنندگانی که برعکس بازدیدکنندگان ایرانی از نمایشگاههایی چون تلهکام یا الکامپ در بینشان اثری از کودکان نیست. در اینجا تنها صدای همهمه بازدیدکنندگان و گاهی هم صدای برگزارکنندگان کنفرانسهای جانبی نمایشگاه به گوش میرسد.
یک فرصت تازه
تلویزیونهای ۳D بدون نیاز به عینک، روباتهایی برای تبدیل خانه شما به یک خانه هوشمند، پرینترهای سهبعدی، معرفی راهکارهای مدیریتی به کمک اپلیکیشنها و... تنها بخشی از پیشرفتهای فناوری است که در نمایشگر بزرگ سالن ورودی GTEX۲۰۱۴ به نمایش گذاشته میشود و بازدیدکنندگان از این نمایشگاه را برای چند دقیقهای وادار به ایستادن و تماشا میکند.
جیتکس که عنوان یکی از بزرگترین نمایشگاههای فناوری در خاورمیانه شناخته میشود تا روز پنجشنبه ۱۶ اکتبر به مدت ۵ روز پذیرای بازدیدکنندگان از کشورهای مختلف جهان خواهد بود. براساس اطلاعات منتشر شده در سایت رسمی نمایشگاه جیتکس در این نمایشگاه ۳۷۰۰ شرکت از ۶۱ کشور حضور یافته و پیشبینی میشود صدهزار بازدیدکننده نیز از ۱۵۰ کشور دنیا در آن حضور داشته باشند.
GITEX۲۰۱۴، در موضوعات و بخشهای متنوعی شامل شبکه و امنیت، فناوری رایانش ابری، راهکارهای اقتصادی و کارآفرینی، فناوری بی سیم و بسیاری موارد مرتبط با این موضوعات برگزار میشود.
نمایشگاه جیتکس هر ساله پذیرای بیش از ۷۰ هزار بازدید کننده از مدیران، متخصصان، کارشناسان و کاربران است که بهمنظور آشنایی با فناوریهای جدید، توسعه کسب و کار، شناسایی و ملاقات نزدیک با تامینکنندگان، اخذ نمایندگی محصولات، خرید و سفارش و همچنین کشف فرصتهای جدید کسبوکار از این نمایشگاه بازدید میکنند.
تکنولوژیهای رنگارنگ
درحالیکه در نمایشگاههای کامپیوتری ایرانی خبری از حضور شرکتهای بزرگ تکنولوژی نیست در این نمایشگاه میتوانید غرفههای شرکتهای سختافــزاری، نـرمافزاری و مخابراتی نظیر MICROSOFT، GOOGLE، ORACLE، DELL، INTEL، AT&T، CISCO، RED HAT، LENOVO، اتصالات و... را نیز ببینید.
همچنین علاوهبر این شرکتها، شرکتهایی نیز هستند که برای اولینبار در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند. NetApp یکی از این شرکتها است. این شرکت ارائه دهنده فناوری برتر سیستم عاملهای شبکهای است و به خاطر ارائه محصولات برتر در رایانش ابری معروف است. شرکت فوجیتسو نیز از سری جدید محصولات بایگانی تصویری خود در اولین روز جیتکس ۲۰۱۴ رونمایی کرد. از سوی دیگر شرکت TP-Link هم که همواره در نمایشگاههای مختلف جیتکس حضور دارد اعلام کرده که در جستوجوی شبکه نمایندگان فروش و توسعه در خاورمیانه است.
اما مایکروسافت نیز در این نمایشگاه آخرین نسخه از تبلت خود یعنی surface pro۳را مجددا معرفی و به بازدیدکنندگان اجازه کار با آن را داد. معرفی خدمات ابری و معرفی نرمافزارهایی مانند آفیس ۳۶۵ برای جذب بیشتر کاربران به استفاده از آن از جمله خدماتی بود که مایکروسافت در غرفه خود به کاربران ارائه میداد. همچنین در غرفه مخصوص مایکروسافت این شرکت برای معرفی و جذب هرچه بیشتر کاربران تجاری به استفاده از ویندوز ۸ گوشیهایی با نام Bluebird با مدلهای BM۱۸۰ و BP۳۰را به نمایش گذاشته بود.
مدیر روابط عمومی شرکت مایکروسافت در حوزه کشورهای خلیجفارس در مورد کارآیی این گوشی و شرایط عرضه آن میگوید: این گوشی تنها برای مشتریان تجاری ساخته شده و برای استفاده کاربران عادی مناسب نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سرویسها و خدمات عرضه شده این شرکت در نمایشگاه جیتکس، او به محض متوجه شدن اینکه با یک خبرنگار ایرانی صحبت میکند اعلام کرد از آنجا که ایران تحت تحریم است و محصولات مایکروسافت به صورت مستقیم در ایران عرضه نمیشود دلیلی به توضیحات بیشتر نمیبیند.
ایرانیان در سایه
پیش از شروع هفته فناوری جیتکس ۲۰۱۴ بسیاری پیشبینی میکردند که در این دور از نمایشگاه با توجه به تغییر شرایط کسب و کار در دولت یازدهم، حضور شرکتکنندگان ایرانی افزایش یابد. همچنین گفته میشد با توجه به دامنه وسیع موضوعات فناوری که امسال در جیتکس ارائه میشود از اپلیکیشنهای موبایل تا رایانش ابری و Big Data، جیتکس ۲۰۱۴ مورد استقبال ویژه شرکتها و بازدیدکنندگان ایرانی قرار بگیرد. اما بهدلیل نداشتن یک برنامه ویژه و روشن کمتر شرکت ایرانی را میتوانستید در سالنهای مختلف جیتکس ۲۰۱۴ببینید. اکثر ایرانیانی هم که در این نمایشگاه دیده میشدند یا بهصورت انفرادی و تنها برای بازدید به جیتکس ۲۰۱۴ آمده بودند یا افرادی بودند که با ثبت شرکت خود در امارات اقدام به معرفی تجارت خود میکردند.
البته پیش از برگزاری جیتکس ۲۰۱۴ معاون فناوری پارک علم و فناوری یزد از اختصاص تسهیلات چهل میلیون ریالی برای حضور شرکتهای فناور پارک در برنامه بازدید از نمایشگاه جیتکس دبی (GITEX ۲۰۱۴) خبر داده بود. این تصمیم بر اساس سیاستهای پارک علم و فناوری یزد مبنی بر حمایت از حضور شرکتهای دانشبنیان در عرصههای بینالمللی و تبادل دانش و تجربیات و همچنین زمینهسازی برای حضور در نمایشگاههای تخصصی بهمنظور توسعه صادرات محصولات دانشبنیان شرکتهای فناور انجام میگیرد. اما این اظهارات در حالی بیان میشود که در روز اول و دوم جیتکس اثری حتی از فعالان شرکتهای پارک فناوری دیده نمیشد.
دولت الکترونیک از نوع عربی
یکی از سالنهای بزرگ نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۴ به دولتهای عربی از جمله دبی و ابوظبی اختصاص داده شده بود. در این سالن آخرین دستاوردهای این دولتها در حوزه دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، پلیس الکترونیک، شهر هوشمند و... به نمایش گذاشته شد. وزارت توریسم و تجارت امارات اعلام کرده است که قصد دارد به پشتوانه این نمایشگاه بسترهای ایجاد شهر هوشمند را در این کشور با اتکا به آخرین پیشرفتهای فناوری فراهم کند.
در هفته فناوری جیتکس تلاش شده تا با استفاده از تجربه ۲۵ شرکت و کشور پیشگام در عرصه فناوری، موضوع شهر هوشمند در این کشور نهادینه سازی شود.
به گفته مدیر پروژه دولت هوشمند امارات، در حال حاضر دولتهای منطقه در تلاش برای ارائه خدمات متنوعتر و سریعتر به مردم و صنایع خود در منطقه هستند که این امر گویای سرعت رشد شهرهای هوشمند است.