کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رونمایی از تازه ترین فناوری ها در نمایشگاه جیتکس 2014

روزنامه ایران , 23 مهر 1393 ساعت 11:22

امسال 3700 فناوری از ۶۱کشور فعال در این زمینه، در نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۴ که سومین نمایشگاه بزرگ محصولات الکترونیکی و فناوری در جهان و هم چنین بزرگ‌ترین رویداد فناورانه در خاورمیانه قلمداد می‌شود، حضوریافتند تا بزرگ‌ترین برندهای دنیا تازه ترین محصولات خود را در آن به نمایش بگذارند.


امسال 3700 فناوری از ۶۱کشور فعال در این زمینه، در نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۴ که سومین نمایشگاه بزرگ محصولات الکترونیکی و فناوری در جهان و هم چنین بزرگ‌ترین رویداد فناورانه در خاورمیانه قلمداد می‌شود، حضوریافتند تا بزرگ‌ترین برندهای دنیا تازه ترین محصولات خود را در آن به نمایش بگذارند. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، غول های فناوری آسیا و جهان این روزها رقابتی پرهیجان را در حاشیه خلیج فارس به نمایش گذاشته اند. این مسابقه تکنولوژیک در نمایشگاهی به‌نام جیتکس ۲۰۱۴ برپا است. مؤسسه تحقیقاتی و پژوهشی IDC پیش‌بینی می‌کند با حضور دولت‌ها و شرکت ها، میزان سرمایه گذاری در حوزه ICT و فناوری‌های هوشمند در خاورمیانه از ۱۵ میلیارد دلار سال ۲۰۱۴ به ۲۰میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ برسد.


در نمایشگاه جیتکس امسال که از ۱۲ اکتبر آغاز و فردا ۱۶ اکتبر در دوبی به کار خود پایان می‌دهد بیشترین تمرکز بر شهرهای هوشمند، سیستم‌های ابری، شبکه و امنیت داده‌ها، ارتباطات و مخابرات، دولت الکترونیک، اپلیکیشن و محتوا و راهکارهای اقتصادی و کارآفرینی استوار است. ازسوی دیگر تلاش مضاعف میزبان این نمایشگاه برای ایجاد شهری هوشمند، راه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یعنی بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و نیز کشور یمن را نیز برای داشتن شهرهوشمند هموار خواهد کرد.


افزایش ۵درصدی شرکت کنندگان جیتکس 


امسال ۳۷۰۰ فناوری از ۶۱کشور فعال در این زمینه، در نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۴ که سومین نمایشگاه بزرگ محصولات الکترونیکی و فناوری در جهان و هم چنین بزرگ‌ترین رویداد فناورانه در خاورمیانه قلمداد می‌شود، حضور یافتند تا بزرگ‌ترین برندهای دنیا تازه ترین محصولات خود را در آن به نمایش بگذارند و به این ترتیب مشخص می‌شود تعداد شرکت‌های حضور یافته در این دوره نمایشگاه جیتکس، حدود ۵درصد بالاتر از سال گذشته شده است. در این نمایشگاه که شرکت‌های مبتنی بر تکنولوژی و خبرگان این امور و علاقه مندان فناوری اطلاعات از سراسر دنیا در دوبی گرد هم جمع می‌شوند، نام چند شرکت بزرگ از جمله Apple،HP ،Samsung ،Lenovo،Dell ،Toshiba ،Blackberry ،Siemens و Better Life بیشتر از سایرین به چشم می‌آید. همچنین درمیان شرکت کنندگان، بیش از ۱۲۰ شرکت مربوط به امارات متحده عربی هستند و گفته می‌شود تعداد سازمان‌های دولتی شرکت کننده در این رویداد فناورانه نسبت به سال قبل از آن، ۱۰۰درصد افزایش یافته است. همچنین انتظارمی رود بیش از ۱۰۰هزار نفر از حدود ۱۵۰ کشور در این نمایشگاه حضور یابند که گفته می‌شود امسال ۸۰درصد بازدیدکنندگان از خاورمیانه و شمال آفریقا هستند و به همین دلیل این نمایشگاه، پلتفرمی مهم برای رونق بازار این مناطق محسوب می‌شود.


یک سالن بزرگ برای کشور میزبان


در این نمایشگاه کشور میزبان یک سالن بزرگ را به خودش اختصاص داده است و در این سالن فناوری‌های جدید نمایش داده می‌شود. یکی از این فناوری‌ها روباتی هوشمند است که نسخه‌های پزشکی مجازی را به راحتی تشخیص می‌دهد و می‌تواند درعرض چند ثانیه داروی مورد نیاز را برای بیمار جمع‌آوری کند. همچنین در نمایشگاه جیتکس امسال اتاق تجارت و صنایع دوبی موفق به ارائه نسل جدید خدمات الکترونیک (E- service) شده و با هدف راهنمایی بهتر شرکت کنندگان و همچنین بازدید کنندگان از این نمایشگاه، تعداد زیادی اپلیکیشن برای نصب بر روی گوشی‌های تلفن همراه ارائه داده است.


امسال در نمایشگاه جیتکس به پرینترهای سه بعدی نیز توجه ویژه‌ای شده است و به عنوان مثال شرکت ۳ Doodler که تولیدکننده خودکارهای سه بعدی است با استفاده از این فناوری سه بعدی، مدلی ۵ /۲متری از برج خلیفه تولید کرده است که گفته می‌شود ایجاد این مدل بیش از ۲هفته زمان برده است.یکی از ابتکارات این شرکت، آن است که بازدیدکنندگان بتوانند این پرینتر سه بعدی را تست کنند.


تمرکز بر تلفن‌های هوشمند


امسال بخشی از تمرکز نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۴ بر تلفن‌های هوشمند استوار بود و تولیدکنندگان برتر فرصتی به دست آوردند تا آخرین تولیدات خود را به نمایش بگذارند. به عنوان مثال شرکت سونی گوشی Xperia Z۳، هوآوی Ascend Mate ۷، سامسونگ Galaxy Alpha و Galaxy Note ۴، مایکروسافت Nokia Lumia ۷۳۰ و اپل آیفون ۶ را در این رویداد فناورانه عرضه کردند.بیشتر این گوشی‌ها ویژگی‌هایی مانند صفحه نمایش بزرگ تر، دوربین‌هایی ویژه گرفتن عکس سلفی، صفحات نمایشگر خمیده یا انعطاف پذیر، سنسورهایی حساس به اثر انگشت یا شبکیه چشم دارند و همچنین ضد آب بودن یکی از ویژگی‌های مشترک همه این گوشی‌ها محسوب می‌شود.


چین طلایه دار شهر هوشمند


در این نمایشگاه چین حضوری قدرتمند یافت و یکی از شرکت‌های این کشور ZTE بود که راهکارهای خلاقانه و فناورانه ICT را درزمینه شهر هوشمند و ترافیک شهری هوشمند ارائه داد. این شرکت بر بخش‌های دولتی، انرژی سبز، حمل و نقل تمرکز دارد و امسال نیز در بحث شهر هوشمند از فناوری M-ICT برای امنیت، حمل و نقل عمومی و همچنین دیتاسنترها رونمایی کرد.شهر هوشمند در آینده در۴ بخش زندگی، تجارت، تحصیلات و تفریح و سرگرمی نمود دارد و بازدیدکنندگان غرفه چین در جیتکس موفق شدند اپلیکیشن‌های محبوب و هوشمندی مانند Ningbotong و Talk۹۱۵ را در پروژه حمل و نقل هوشمند و آموزش آنلاین تجربه کنند.این شرکت تاکنون در بیش از ۱۰۰ شهر چین و ۴۰ کشور جهان راهکارهایی برای شهرهای هوشمند ارائه داده و تبدیل به یکی از شرکت‌های موفق در این عرصه شده است.این شرکت همچنین در بیش از ۲۰ کشور آفریقایی و خاورمیانه امنیت هوشمند را برقرار کرده است.یکی دیگر از شرکت‌های چینی حاضر در جیتکس امسال نیز شرکت هوآوی بود که به صورت ویژه بر شهرهای هوشمند و دیتاسنترها در خاورمیانه تمرکز داشت.


۱۱ شرکت مالزی در جیتکس


یکی از کشورهای دیگر که در این نمایشگاه حضوری فعال دارد، مالزی است که محصولات و سرویس‌های ۱۱شرکت ICT خود را در این رویداد ۵روزه به نمایش گذاشت.این محصولات شامل لوازم جانبی تلفن همراه، اپلیکیشن‌های مختلف، تسهیل خدمات سرمایه گذاران، سیستم‌های سفارش غذا در رستوران‌ها و سیستم جمع‌آوری خودکار کرایه در وسایل حمل و نقل عمومی و... است. مالزی می‌خواهد تا توانمندی‌های خود را در فضایی رقابتی به بازار خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا ارائه دهد و به نظر می‌رسد تاکنون نیز موفق عمل کرده است چون این کشور در سال گذشته ۶/ ۷۱ میلیون رینگیت در این نمایشگاه قرارداد و فروش داشت و انتظار دارد امسال این رقم فراتر رود و اوضاع بهتر شود.


دوبی دروازه‌ای مناسب برای هندوستان


هندوستان نیز یکی از کشورهایی است که سهم زیادی از بازارهای خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا را به خود اختصاص داده است و در این میان، دوبی یک دروازه مناسب برای هندوستان محسوب می‌شود. امسال بیش از ۶۰شرکت از این کشور در نمایشگاه جیتکس حضور یافتند تا از بازار رو به رشد صنعت آی تی در خاور میانه بیشترین استفاده را ببرند. این شرکت‌ها در زمینه سیستم‌هایی برای مقابله با حملات سایبری، گوشی‌های هوشمند، تبلت، شارژرهای گوناگون و لوازم جانبی صنعت آی تی، محصولات نرم افزاری در تجارت الکترونیک، سیستم‌های آموزشی گوناگون ازجمله سیستم‌های آموزش از راه دور، سیستم‌های آمارگیری و تحقیق، مهارت‌های تکنیکی در مایکروسافت، آنالیز اطلاعات، ردیاب‌های وسایل نقلیه، انواع سرورها و سیستم‌های ابری، اپلیکیشن‌های مختلف، محصولات مخابراتی، بخش انرژی، بانک‌ها، سیستم‌های پرداخت پول آنلاین و... فعالیت می‌کنند.


رشد صادرات سخت افزارهای الکترونیک از هندوستان به خاورمیانه افزایش یافته است طوری که این رقم از هزار و ۶۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۳-۲۰۱۲ به هزار و ۷۳۸ میلیون دلار در ۲۰۱۴-۲۰۱۳ رسیده است که نشانه رشدی ۶۶/۶ درصدی است. همچنین آمار نشان می‌دهد در خاورمیانه امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه بیشترین میزان واردات وسایل الکترونیکی را از هندوستان دارند.


شرکت امریکایی GOQii نیز در جیتکس حضور دارد و از نسخه بتا ردیاب سلامتی خود که با یک اپ همراه است و می‌تواند با استفاده از اطلاعات و داده‌های کاربر مانند یک مربی ورزش عمل کند رونمایی شد.همچنین ۷شرکت کارآفرین بحرینی محصولات و سرویس‌های فناورانه خود را در غرفه‌ای در نمایشگاه جیتکس ارائه کردند. این شرکت‌ها در زمینه طراحی، توسعه و برنامه ریزی اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند، آموزش‌های فناورانه IT، نرم افزارهای مختلف و... کار می‌کنند.


میزگردها و کنفرانس‌های جیتکس


در نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۴ همچنین میزگردها و کنفرانس‌های مختلفی برگزار شد که یکی از آنها با حضور سازندگان و طراحان آنتی ویروسKaspersky بود. این شرکت با ارائه آماری از میزان تهدید کامپیوترها و وسایل الکترونیکی شرکت‌ها، بانک‌ها و کاربران خانگی در خاورمیانه توسط ویروس‌های مختلف، از آخرین و امن‌ترین نمونه خود رونمایی کرد. در این میزگرد متخصصان و افراد خبره از افزایش تهدیدها و حملات سایبری و اینترنتی در ۲۰۱۴ نسبت به سال ۲۰۱۳ خبر دادند. در این میزگرد عنوان شد که به طور متوسط هر ثانیه یک کاربر مورد حمله بدافزارها توسط یو اس بی‌ها، دی وی‌دی و سی‌دی‌ها... قرار می‌گیرد و هر ۴ ثانیه نیز یک نفر به صورت آنلاین و اینترنتی مورد حمله قرارمی گیرد. گفته می‌شود از جولای تا سپتامبر ۲۰۱۴ این آنتی ویروس بیش از ۲/۵۹ میلیون حمله سایبری و بدافزار را بر روی تلفن‌های هوشمند و کامپیوترها، لپ تاپ‌ها و...در خاورمیانه خنثی کرده است که این رقم نسبت به سه ماهه سوم سال ۲۰۱۳ که ۱ /۵۱ میلیون حمله اینترنتی بوده، رشدی ۶/۱۳درصدی نشان می‌دهد.همچنین گفته می‌شود۶/۷ میلیون از این حملات از طریق اینترنت بوده ولی بقیه در اثر یو اس بی‌های آلوده و... بوده است.در سال جاری میزان حمله به اطلاعات بانکی اشخاص نیز افزایش یافته و ۵ /۳برابر سال گذشته شده است.


بیشترین حملات سایبری از جولای تا سپتامبر در خاورمیانه نیز در امارات متحده عربی و عربستان سعودی بوده است و پس از آن مصر و سپس قطر قرار دارد.همچنین آمار نشان می‌دهد بحرین و لبنان کمترین میزان تهدیدهای سایبری را در خاورمیانه دارند. گفته می‌شود این شرکت آنتی ویروس ویژه‌ای برای شرکت‌های تجاری طراحی کرده که با درصدی بالا مانع هک شدن، سرقت اطلاعات وحملات سایبری می‌شود.


هوش در زندگی روزمره


«محیط‌های هوشمند ـ هوش در زندگی روزمره»نیز یکی از کنفرانس‌های نمایشگاه جیتکس بود که در آن مدیران شرکت اریکسون سخنرانی داشتند. دراین کنفرانس همچنین فناوری‌های پیشرفته و راهکارهایی برای تمرکز بر شهر هوشمند، محیط کار هوشمند و خانه‌های هوشمند ارائه شد. به عنوان مثال تیرهای چراغ برقی که هم روشنایی می‌بخشند و هم برای افزایش ارتباط مورد استفاده قرارمی گیرد یا خودروهایی که با یکدیگر می‌توانند حرف بزنند.


در این گردهمایی، بازدیدکنندگان همچنین فرصتی به دست آوردند تا آخرین تکنولوژی‌ها و دستاوردها را حتی در مرحله آزمایشی در خانه‌های هوشمند تجربه کنند. به‌عنوان مثال تلویزیونی که در هرجای خانه می‌توان برنامه‌های آن را دید، مترهای هوشمندی که میزان مصرف را در خانه نشان می‌دهد و درخت هوشمندی که نشان می‌دهد چگونه با وجود تکامل فناوری می‌توان با طبیعت در تماس و ارتباط بود. در محل کار هوشمند هم بازدیدکنندگان راحتی کار در فضایی که می‌توانند همه کارهای روزمره خود را از راه دور کنترل کنند، امتحان کردند. هرچند کشورهای مختلفی در این نمایشگاه حضوری منسجم داشتند ولی برخلاف انتظار، ایران امسال نیز همچون سال گذشته غرفه‌ای رسمی و منسجم نداشت هرچند نمایندگانی به صورت پراکنده از ایران راهی این کشور شدند. به هرحال فناوری رو به پیشرفت است و کشورهایی موفق می‌شوند که در این راه بتوانند گام‌هایی اساسی بردارند.


کد مطلب: 8363

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/8363/رونمایی-تازه-ترین-فناوری-نمایشگاه-جیتکس-2014

افتانا
  https://www.aftana.ir