آيا كامپيوترتان را به گونهاي تنظيم كردهايد كه به صورت خودكار به روزرساني نرم افزارها و آپديتهاي امنيتي را كنترل كند؟ آيا تا به حال اسمتان را در موتورهاي جستوجو تايپ كردهايد كه ببينيد چه مقدار از اطلاعات شخصيتان به صورت آنلاين قابل دستيابي هستند؟ آيا تنظيمات امنيتي و اطلاعات شخصيتان را در شبكههاي اجتماعي شخصيسازي و بهينه كردهايد؟ همه اينها ميتوانند راههايي براي تجسم حضور آنلاين شما در وب و كنترل تنظيمات حريم خصوصي و امنيت اطلاعاتتان باشند.
اما بر اساس مطالعات جديد مايكروسافت، مردم همه كارهايي را كه لازم است براي حفظ امنيت خود و خانوادهشان هنگام آنلاينشدن انجام دهند، جدي نگرفته و پيگيري نميكنند. يك گروه محاسباتي مورد اعتماد مايكروسافت به تازگي به مطالعه عادات ايمني آنلاين و امنيت آنلاين بيش از دوهزارنفر از كاربران ويندوز در ايالات متحده، انگليس، فرانسه، آلمان و برزيل پرداختند.
بر اساس نتايج اين تحقيق، مايكروسافت، ايندكس ايمني محاسباتي مايكروسافت يا MCSI را خلق كرد كه يك سيستم امتيازدهي با بيش از ۲۰ مرحله است كه ميتواند شما را در زندگي آنلاينتان محافظت كند. هر مرحله بالاتري را كه شما در اين سيستم كسب كنيد، امنيت و ايمني آنلاين بيشتري در دنياي واقعي خواهيد داشت. بالاترين امتياز ممكن هم صد خواهد بود. در سال ۲۰۱۱ ميانگين امتياز در پنج كشور ياد شده ۳۴ بوده است.
اين امتياز نشان ميدهد كه مردم، مراحلي از امنيت را در زندگي آنلاينشان رعايت ميكنند، اما فرصت و مجال فراواني براي بهبود زندگي امن و بيخطر آنلاين فراهم است كه آنها بايد براي رسيدن به آن تلاش كنند. امتيازات اين سيستم به سه سطح تقسيمبندي ميشوند: ۸۰ تا ۱۰۰، ۲۰ تا ۷۹ و صفر تا ۱۹ امتياز در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ نشاندهنده آن است كه شما به خوبي مراقب و گوش به زنگ خطرات مختلف هستيد. چه خطراتي كه از قبل وجود داشته و چه خطرات ناگهاني و ناشناسي كه ممكن است هر لحظه بروز كنند.
قدمهاي لازم براي ايمني در برابر خطرات را برداشتهايد. امتياز ۲۰ تا ۷۹ نشان ميدهد كه شما احتمالا اصول اوليه امنيت را ميدانيد و رعايت ميكنيد. اما هنوز فرصتها و موارد زيادي براي يادگيري درباره خطرات جديد وجود دارد كه بايد آنها را بياموزيد به خصوص در قلمرو شبكههاي اجتماعي. امتياز صفر تا ۱۹ به اين اشاره دارد كه شما احتمالا اصلا چيزي درباره فوايد امنيت و ايمني به گوشتان نخورده است و اغلب اوقات حتي اصول اوليه آن را هم نميدانيد. هنوز كار زيادي مانده كه بايد انجام دهيد.
مهمترين نكته باقيمانده اين است كه هر كسي ميتواند خودش را بيازمايد و اين تست را بهصورت رايگان و آنلاين انجام دهد. اگر از كامپيوتر ويندوزي استفاده ميكنيد همين الان به اينجا رفته و آزمون را شروع كنيد.
در گذشته تهديدات آنلاين (از قبيل ويروسها يا بدافزارها) ماهيت تكنيكي و پيچيدهاي داشتند. اما امروزه بيشتر تهديدات آنلاين اغلب شامل موارد اجتماعي و شبكههاي دوستيابي ميشوند؛ يعني كارهايي از قبيل فيشينگ و تبليغات بر پايه جستوجوهاي آنلاين و سرقت رمزهاي عبور يا سرقت هويت. مايكروسافت در نتيجه تحقيقاتش دريافت كه مردم در سراسر دنيا، روز بهروز درخصوص اقدامات امنيتي «تنظيم كن و فراموش كن» مانند نصب آنتيويروس يا فعال كردن بهروزرساني خودكار، هوشمندانهتر عمل ميكنند. اما اغلب بهصورت فعال تنظيمات حريم خصوصي و امنيتي را كه بايد در تهديدات اجتماعي از آنها احتراز كنند، كنترل نميكنند. قدمهاي كوچكي مانند مانيتور كردن تنظيمات حريم خصوصي
(privacy) در شبكههاي اجتماعي و محدود كردن آنچه از اطلاعات شخصي كه قرار است در فضاي آنلاين منتشر كنيد، ميتواند به شما در كنترل امنيت هويت آنلاينتان كمك شاياني كند.
منبع:روزنامه شرق