در ایران باید ابتدا بهصورت دوجانبه با کشورها گسترش همکاری میدادیم تا در صورت بروز جرایم فرامرزی بتوانیم با مشارکت آنها احقاق حق کنیم و اکنون هم در این زمینهها با اکثر کشورها تعامل داریم.
در ایران باید ابتدا بهصورت دوجانبه با کشورها گسترش همکاری میدادیم تا در صورت بروز جرایم فرامرزی بتوانیم با مشارکت آنها احقاق حق کنیم و اکنون هم در این زمینهها با اکثر کشورها تعامل داریم.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در نشست هماندیشی فصل پاییز ۱۳۹۶ انجمن رمز ایران، باقرینیا، رئیس اداره بینالملل پلیس فتا، به نمایندگی از طرف سرهنگ حسین رمضانی، معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا، در جلسه حضور یافت و درباره چالشهای بینالمللی در حوزه جرایم سایبری به بیان مطالبی پرداخت.
باقرینیا اظهار کرد: فعالیت پلیس فتا در حوزه سرزمینی بدون مرز و قلمرو است که فضای سایبری را شامل میشود. ماموریت پلیس فتا بیشتر در بخش جرایم سایبری است و بزههایی که در این بستر شکل میگیرد. جرایم سایبری بدون مرز هستند. طبق آمار دفتر مبارزه با جرم در سال ۲۰۱۳ بیش از ۷۰ درصد جرایم اتحادیه اروپا بینالمللی است و این موضوع به همه دنیا قابل تعمیم است.
وی ادامه داد: چالشهای مربوط به جرایم سایبری را میتوانیم بهصورت همکاری با ادارههای متناظر در سایر کشورها حل کنیم. در ایران باید ابتدا بهصورت دوجانبه با کشورها گسترش همکاری میدادیم تا در صورت بروز جرایم فرامرزی بتوانیم با مشارکت آنها احقاق حق کنیم. اکنون هم در این زمینهها با اکثر کشورها تعامل داریم به جز چین که با هیچ کشوری در این مورد همکاری نمیکند و قواعد خودش را دارد.
باقرینیا گفت: موضوعی که اینترپل بهعنوان سازمان بینالمللی پلیس به آن میپردازد بخش PPP و همکاریهای بینالمللی است. بیشتر شبکههای تاثیرگذار در فضای سایبر در آمریکا و کشورهای مختلف هستند ما را بر آن میدارد که به تعامل سازنده با آنها بپردازیم، مثلا پس از مطالعات گسترده برای ارتباطسازی با اینستاگرام و تلگرام که در کشورمان مخاطبان فراوانی دارند، تلاش بسیاری کردیم.
وی درباره چالش نوظهور وب عمیق اظهار کرد: ما بالای ۸۶ درصد جرایم سایبری را در کشور حل میکنیم، اما خیلی از اوقات جرایم در این فضای وب تاریک صورت میگیرد. قاچاق مواد مخدر و سایر جرایمی که در این فضا رخ میدهد ردیابی آنها را دشوار میکند، ضمن اینکه تراکنشها از طریق بیتکوین صورت میگیرد.
باقرینیا افزود: چالش دیگری که ما با آن مواجه هستیم همجواری با کشورهایی است که بهتازگی در زمینه قوانین سایبری به ساختاری رسیدهاند و همین موضوع میتواند بستری مناسب برای وقوع جرایم سایبری ایجاد کند. بحث ظرفیتسازی و رسیدن به استاندارد منظم در کل کشور بسیار ضروری است. درحالحاضر همکاریهای بینالمللی پلیس فتا با کشورهای دیگر مطرح است و در برخی عملیاتهای بینالمللی نیز حضور داریم.
وی ادامه داد: ما در پلیس فتا عضو سایت No Ransomware هستیم که به زبان فارسی هم در دسترس است. در کنار اقدامات وزارت امور خارجه و معاهدات همهجانبه با کشورهای مختلف، سعی در حضور مثبت و پربار در زمینه مبارزه با جرایم سایبری در عرصه ملی و بینالمللی داریم.
نشست هماندیشی فصل پاییز ۱۳۹۶ انجمن رمز ایران با موضوع «بایدهای قواعد بینالمللی در حوزه افتا با نگاهی به آینده» عصر روز چهارشنبه ۲۹ آذرماه ۱۳۹۶در سالن اجتماعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) برگزار شد.