جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ , 27 Dec 2024
جالب است ۰
دکتر ممیز:

بر همت خود برای برگزاری بهتر این همایش ها بیفزایید

عضو کمیه علمی همایش EMIC Tech 2012
شخصیت پرانرژی دکتر آیت ا... ممیز شـاید اصلی ترین عاملی باشد که وی را به عنوان یکـی از چهره های شـاخص علمی حـوزه کارآفرینـی مطرح کـرده است، در ادامـه گفتگویی کوتـاه را با این عضو هیئت علمی دانشکـده کـارآفرینی دانشگـاه تهـران می خوانید
شخصیت پرانرژی دکتر آیت ا... ممیز شـاید اصلی ترین عاملی باشد که وی را به عنوان یکـی از چهره های شـاخص علمی حـوزه کارآفرینـی مطرح کـرده است، در ادامـه گفتگویی کوتـاه را با این عضو هیئت علمی دانشکـده کـارآفرینی دانشگـاه تهـران می خوانید.

با توجه به اینکه جنابعالی رئیس نخستین کنفرانس کار آفرینی در کشور بوده اید در این خصوص توضیح دهید:
باید بگویم که رویکرد نخستین کنفرانس دانشجویی کارآفرینی در کشور رویکرد عملگرایانه با هدف ایجاد جو کارآفرینی در مجموعه دانشگاه های کشور بوده است، متاسفانه با توجه به اینکه در کشور دانشکده های کارآفرینی نداریم و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران تنها دانشکده کارآفرینی کشور است، در ابتدای امر موضوع
خیلی پیچیده بود و کمتر کسی رغبت می کرد که به صورت تخصصی برای دانشجویان کارآفرینی در کشور که تعدادشان هم زیاد نیست کنفرانس برگزار کند، علت اصلی هم نگرانی از عدم استقبال جامعه علمی بود.

همچنین کنفرانس های غیر دانشجویی هم که پیرامون موضوع کارآفرینی برگزار شده اند، گاهی با بحث ها و حاشیه هایی رو به رو بوده اند، و همه این ها را هم به نو پا بودن رشته کارآفرینی اضافه کنید که همین مسئله هم خود مزید بر علت بود.

اما با وجود همه این مسائل باید بگویم که این کنفرانس با موفقیتی فراتر از انتظار برگزار شد، به طوری که ما حدود۵۰۰ چکیده مقاله و بیش از ۳۰۰ اصل مقاله دریافت شد. ما در برنامه زمان بندی کنفرانس در سه مقطع زمانی فراخوان پیش بینی کرده بودیم اما به خاطر این استقبال خوب تصمیم گرفتیم مراحل دوم و سوم فراخوان را حذف کنیم. در خصوص مشارکت علمی هم ما با همه دانشگاه هایی که رشته کارآفرینی را داشتند مذاکره کردیم و همه را دعوت کردیم و همه هم استقبال کردند.

به
نظر شما ترویج فرهنگ کارآفرینی تا چه حد اهمیت دارد؟

نظرات در این باب زیاد است بسیاری معتقدند که این مسئله تا آنجا اهمیت دارد که از سنین کودکی باید فرهنگ کسب و کار و کارآفرینی را به افراد آموخت و آنهـا را با این فرهنگ از نزدیک آشنـا کرد. درسطح دانشگاه هم به نظر من حداقلش این است که باید در هر دانشگاه و در هر رشته دروس کارآفرینی گنجـانده شود البته در برخی از دانشگاه هـای کشور این کار انجام شده است.

به صورت تخصصی اعتقـاد بر این است که در هر دانشگـاهی رشته کارآفـرینی دایر شـود و به جامعه دانشگـاهی خدمات مربوط به کارآفرینی ارائه شود.

همچنین از بخش هـای غیردانشگـاهی جامعـه مثل دولت و مجلس و سایر بخش های تاثیر گذار انتظار می رود که گام های جدی تری در این حوزه بردارند، البته در نخستین کنفرانس دانشجویی کارآفرینی توانستیم با وزارتخانه های مرتبط مرکز پژوهش های مجلس تعامل خوبی داشته باشیم.

به عنوان یک فعـال حوزه کارآفرینی با توجه به شرایط حال حاضر در کشور چه حوزه هایی رابـرای ارائـه محصولات و خدمـات جدید مناسب می بینید؟
خوشبختانه حوزه های کاری خیلی
زیاد است، البته اگر بخواهیم به رویکردهای جهانی توجه کنیم یکی از مباحث فناوری اطلاعات است که من اعتقاد دارم در این حوزه اگر ده برابر این حجم کار شود باز هم زمینه کاری وجود دارد و امیدوارم که کنفرانس مدیریت کارآفـرینی در فنـاوری اطلاعات و ارتباطات بتـواند افق های جدیدی را برای انجام فعالیتهای کارآفرینانه پیش روی علاقمندان بگشاید.

به کنفرانس راهبردی کارآفرینی درICT که در شهریور ماه برگزار می شود اشاره کردید، نظرتان در مورد این کنفرانس چیست؟
اعتقـاد دارم کـار علمـی و برگـزاری کنفرانس هـا و همایش هـا یک کار گروهی است و اگر اجازه بدهید به صورت فردی اظهارنظر نکنم ولی به عنوان یک رویه کلی خوب است مدیران این کنفرانس رویکردهـای عملگرایانه را مد نظر داشته باشند و به نیازهای جامعه توجه کافی مبذول نمـایند.

حرف آخـر...
بـا توجه به جایگاه فنـاوری اطلاعات در جهـان همت کنیم حرکت های از این نوع بهتر برگزار شوند.
کد مطلب : 1483
https://aftana.ir/vdch.6nzt23nkxftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی