مهدوی: مهمترین سرمایه شرکت در تولید محصولات نرمافزاری بومی، نیروی کار متخصص است که همه محصولات شرکت با استفاده از دانش فنی آنها شکل میگیرد و از اینرو ریزش آنها هزینههای گزاف به بار میآورد.
مهدوی: مهمترین سرمایه شرکت در تولید محصولات نرمافزاری بومی، نیروی کار متخصص است که همه محصولات شرکت با استفاده از دانش فنی آنها شکل میگیرد و از اینرو ریزش آنها هزینههای گزاف به بار میآورد.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دکتر مجتبی مهدوی، مدیرعامل شرکت ایدهپژوهان اسپادانا درباره چالش مهاجرت کارکنان متخصص اظهار کرد: با توجه به تولید محصولات نرمافزاری بومی، مهمترین سرمایه این شرکت از ابتدای فعالیت نیروی کار متخصص بودهاست. همه محصولات شرکت با استفاده از دانش فنی تیم طراحی و توسعه شکل گرفته و توسعه یافتهاند. با این حال مشکلات مالی شرکت به عنوان یک شرکت نوپا، در موارد متعدد ادامه کار را برای اعضای تیم و مدیران شرکت ناممکن ساخت. این موارد به دفعات منجر به ریزش نیروی متخصص و باتجربه شرکت شدهاست و هزینه گزاف جایگزینی نیروهای تازه وارد را بر شرکت تحمیل کردهاست.
وی درباره مسائل مربوط به اخذ گواهینامهها گفت: با توجه به اینکه مشتریان مختلف هر کدام گواهینامه متفاوتی را جهت ارزیابی محصولات معتبر میدانند، این شرکت همواره تلاش دارد تا اعتبارنامه های متفاوتی را در جهت کسب رضایت مشتریان دریافت کند. در چنین شرایطی، شرکت بارها به منظور انجام مجدد آزمایشها توسط یک آزمایشگاه واحد به سفارش سازمان متفاوت متحمل هزینههای گزاف و غیر ضروری شدهاست. حال اینکه، اگر سازمانهای صادرکننده گواهینامههای امنیتی بهصورت متمرکز و همگام با یکدیگر فعالیت کنند از اتلاف زمان و هزینه در شرکتهای نوپا که نیازمند به حمایت و پشتیبانی در جهت رشد سریع خود هستند به میزان قابل ملاحظهای جلوگیری میشود.
مهدوی درباره مشکلات مربوط به هماهنگسازی محصولات و راهکارها با سایر نرمافزارهایی که در یک سازمان مستقر شدهاند و احتمال دارد که غیربومی هم باشند، اینگونه گفت: در طراحی و پیادهسازی محصولات تمام تلاش ما بر این بودهاست که محصول نهایی از دید شبکه و کاربران، شفاف و از سختافزار و پلتفرم مستقل باشد. به همین ترتیب، سعی شده است محصول با سایر نرمافزارها و سامانههای مستقر در سازمان سازگار باشد. جهت تضمین عملکرد و امنیتی محصولات، از آزمایشگاه¬های امنیتی صاافتا، دانشگاه مالک اشتر و ستاد کل نیروهای مسلح بهرهگیری شدهاست. کلیه آسیبپذیریهای کشفشده در آزمایشها برطرف شدهاست و تاییدیههای لازم دریافت شدهاست. با توجه به ماهیت امنیتی محصول و تاکید مشتریان این شرکت تمایلی به گسترش بازار هدف خود در خارج از کشور ندارد.
وی درباره موانعی که باعث عدم تمایل سازمانها به محصولات میشود، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به نوپا بودن شرکت، بسیاری از سازمانها و نهادها از ویژگیهای محصولات ما اطلاع ندارند. خوشبختانه، مشتریانی که در ابتدای آشنایی با محصولات ما باتردید با آن برخورد میکنند، پس از استفاده از محصول و دریافت پشتیبانی قوی تبدیل به مشتریان همیشگی میشوند. مهمترین مانع فراگیری محصولات ارائهشده توسط این شرکت، عدم اطلاعرسانی در زمینه محصولات شرکت است. نگرانی از دشواری جایگزینی سیستمهای مستقر در سازمان با محصولات ما یکی از موانع پیش روی مدیران است. به طور کلی سازمانهایی که با محصولات ما آشنا می¬شوند، تمایل به بهرهگیری از خدمات ما دارند. در این مسیر گاهی مقاومت نیروهای عملیاتی سازمان برای جایگزینی محصول جدید و عبور از دوره گذار تا حدودی مشاهده شدهاست.
وی ادامه داد: حمایتهای دولتی تاکنون مفید بودهاست اما برای توسعه کسبو ار نیازمند حمایتهای بهتر، بودجه بیشتر و حذف نظام بوروکراسی هستیم. در توسعه محصولات فعلی یکبار از وام صندوق پژوهش استان استفاده شدهاست که تجربه-های ناخوشایندی شامل بهره حدود ۳۰ درصدی، توقیف اموال و ... را به دنبال داشتهاست.
شایان ذکر است نسخه کامل این گفتوگو و گفتوگوهای دیگر در خصوص مشکلات پیشروی فناوریهای بومی امنیت سایبری بهزودی در ویژهنامه تحلیلی افتانا نیز منتشر خواهدشد.