دکتر علی عباس نژاد-مدیرعامل موسسه کهکشان نور
انجـام این تعـداد تراکنش در ساعـاتی که عمـدتا ساعات تجـاری و کاری محسـوب نمی شـود، رقم قابل توجهی است و نشان از مشارکت سطوح مختلف کاربران دارد. حتی در مورد پرداخت قبوض هم می بینیم که آمار تراکنش ها بسیار بالا است؛ اما باید گفت متاسفانه کاربران به صورت ناآگاهانه اعتماد زیادی به بسترهـای الکترونیک دارند و البته در این بین بانک ها نیز تلاش زیادی کرده اند تا این اعتمادهـا پابرجا بمـاند. واقعیت هم این است که در این حـوزه تا به حـال اتفاق چنـدان جـدی ای در کشور نیفتـاده و سوءاستفـاده خاصی نشده است.
صالحـی: شما این حد از اعتمـاد را ناشی از ایمن بودن زیر ساخت های بانکی می دانیـد یا عدم مهارت کافی هکرها و نفوذگرهـا؟
عباس نـژاد: ببینیـد این یک مسئلـه کاملا نسبی است. آگاهی هکرهـا و کارآمـد بودن زیـرساخت هـای بانکی، دو مسئله کاملا مرتبط به یکدیگر است. در کشور ما مهمترین مسئله ای که باعث شده است تا حدی زیـادی از گزند هکرهـای بین المللی در امـان باشیـم، عدم اتصال سامانه های ما به سامانه های بین المللـی است. اگر در ایران سوئیچ هـای دیگری به جز سوئیچ شتـاب وجود داشت که به ما اجازه انجام تراکنش بینالمللی را می داد، قطعا وضعیت به گونه دیگری بود. اما نمی توان گفت که زیر ساخت های بانکی کشور امن نیستند؛ بلکه باید گفت امنیت لازم را ندارند و بسیاری از مباحث امنیتی هنوز در آنها رعایت نشده است. علاوه بر این کاربران هم نسبت به اینکه چه مشکلاتی می تواند برای آن ها اتفاق بیفتد، آگاه نیستند .
قنادپـور: نظر شما در مورد اینکه مردم نسبت به اینکه چه اتفاقاتی می تواند برای آن ها رخ دهد، ناآگاه هستند را می پذیرم اما اینکه