يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
شرکت امن‌پرداز با حمایت سازمان پدافند غیرعامل اقدام به تولید نرم‌افزار امنیتی بومی کرده که تاکنون به صورت پایلوت در چند سازمان و نهاد دولتی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و در سال ۹۱ نیز به بازار سازمانی عرضه خواهد شد. به این ترتیب امن‌پرداز دومین آنتی‌ویروس داخلی نیز محسوب می‌شود.
شرکت امن‌پرداز با حمایت سازمان پدافند غیرعامل اقدام به تولید نرم‌افزار امنیتی بومی کرده که تاکنون به صورت پایلوت در چند سازمان و نهاد دولتی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و در سال ۹۱ نیز به بازار سازمانی عرضه خواهد شد. به این ترتیب امن‌پرداز دومین آنتی‌ویروس داخلی نیز محسوب می‌شود.
 
آقای عباس حسینی شما به عنوان مدیرعامل شرکت امن‌پرداز بفرمایید از چه زمانی شروع به تولید آنتی‌ویروس بومی کردید؟

از سال ۸۷ که با سازمان پدافند غیرعامل قرارداد بستیم طراحی نرم‌افزار امنیتی بومی را شروع کردیم که تا سال ۸۹ این روند به طول انجامید و طی این مدت نیز آنتی‌ویروس امن‌پرداز به صورت پایلوت در چند شرکت و نهاد دولتی تست شد.

چه زمانی وارد بازار خواهد شد؟ 

سال آینده رسما نرم‌افزارمان را به بازار عرضه خواهیم کرد. 

آنتی‌ویروس امن‌پرداز در کدام سازمان‌ها برای مرحله پایلوت مورد آزمون قرار گرفت؟
 

بخشی از سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکت صاف‌آوا از شرکت‌های تابعه صا‌ایران به همراه چند نهاد دولتی دیگر.

آیا دولت در فرآیند تولید از شما حمایت کرد؟

بله سازمان پدافند غیرعامل راسا برای همکاری با ما پیشنهاد داد و وارد مذاکره شد. همین‌طور اجرای نرم‌افزارهای ما به صورت پایلوت در سازمان‌های دولتی هم نوعی از حمایت است ضمن اینکه تفاهمنامه‌ای با مرکز تحقیقات مخابرات ایران برای حمایت و مشارکت با یکدیگر نیز منعقد کردیم.

آیا علاوه بر آنتی‌ویروس نرم‌افزارهای دیگری نیز در کارنامه خود دارید؟

بله، باید تاکید کنم که نرم‌افزار امنیتی منحصر به آنتی‌ویروس نمی‌شود بلکه سایر محصولاتی که ما تاکنون تولید کرده‌ایم مانند نرم‌افزارهای رمزنگار شبکه، امحای فایل و محافظ USB نیز در زمره برنامه‌های امنیتی به‌شمار می‌روند و ارزش آنها کمتر از آنتی‌ویروس نیست.

برای تولید نرم‌افزار بومی در کشور با چه موانعی روبه‌رو شدید؟

فاصله تکنولوژی ایران نسبت به دیگر کشورها یکی از موانع اصلی است، در واقع علاوه بر اینکه پلتفرم ویندوز طی ۱۰ سال گذشته تغییرات بسیاری کرده ویروس‌ها نیز پیشرفت کرده‌اند. شاید بتوانیم با مهندسی معکوس به انواع ویندوزها دسترسی پیدا کنیم اما ویروس‌ها را چطور؟!

چگونه این فاصله را جبران می‌کنید؟

تا زمانی که محصول بومی بتواند خود را به سطح تجربه جهانی برساند نیازمند عنصر دیگری است به نام خلاقیت و ما سعی می‌کنیم از طریق همکاری با سازمان‌های دولتی فاصله موجود را طی چهار تا پنج ماه جبران کنیم.

نبود کپی‌رایت چقدر به تولیدات شما ضرر می‌زند؟

نبود کپی‌رایت یکی دیگر از موانع کاری ماست، نبود کپی‌رایت توان رقابت را از تولیدکننده ایرانی می‌گیرد و دیگر برای محصول تازه متولدشده فضایی نمی‌گذارد. مانع بعدی رونق بازار دلالی است که حتی ارائه خدمات فنی و مهندسی و تولید را هم در اختیار گرفته است. گذشته از این قوانین کشور هم در برخی مواقع ضدتولید است.

یکی از فاکتورهای اصلی برای تولید نرم‌افزار داشتن آزمایشگاه‌های مرجع است، آیا آزمایشگاه‌های مجهز برای آزمون آنتی‌ویروس‌ها در اختیار دارید؟

درست است هم‌اکنون یکی از مشکلات ما نداشتن یک آزمایشگاه مرجع در کشور برای تدوین استانداردهای لازم برای تولید نرم‌افزارهای امنیتی است. البته از سوی دیگر متولی آزمایشگاه نیز مشخص نیست و همین مساله جای اظهار نظر را برای همه بازمی‌گذارد و سرانجام سبب می‌شود سازمان حمایت‌کننده نداند از کدام محصول باید حمایت کند.

چه برنامه‌ای برای عبور از این موانع در نظر گرفته‌اید؟

در مرحله اول همکاری با نیروهای متخصص بود. پس از آن به دلیل نداشتن تجربه بازار را سطح‌بندی کردیم و سازمان‌های دولتی را برای حوزه فعالیتی خودمان انتخاب کردیم ضمن اینکه برای تثبیت موقعیت خودمان تصمیم گرفتیم در ابتدا حداقل‌های لازم را تامین کنیم و سپس به دنبال اضافه کردن گزینه‌های جانبی باشیم.

در فاصله زمانی ۸۹ تاکنون نیز به این مرحله رسیده‌ایم و در حال افزودن گزینه‌هایی مانند قابلیت شبکه، کنترل ترافیک شبکه، کنترل ابزارهای USB، قابلیت کنترل پیشرفته پردازنده‌های داخل سیستم، ‌مکانیسم تشخیص هوشمند و... هستیم.
کد مطلب : 649
https://aftana.ir/vdccaoqe82bq0.la2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی