به عقیده رئیس سازمان نصر تهران، اکثر فعالان استارتآپی ایرانی تنها به فکر مطرح شدن و بعد فروش شرکتشان به یک شرکت بزرگ یا سرمایهداران هستند و استارتاپ در کشور ما یک مدیریت درست و منطقی میخواهد.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، همزمان با افزایش فعالیت شرکتهای استارتآپی در یک سال اخیر، نظریههای مختلفی درخصوص رشد و حضور این شرکتها در فضای کسب و کار کشور شنیده میشود. نظریههایی که در بسیاری مواقع متناقض با یکدیگر است.
ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای تهران از جمله کسانی است که تجربههای متعددی در راهاندازی استارتآپ و شرکتهای نوپا در کشور داشته است. «ایران رایانه»، «ندا رایانه اینترنتی» و فروشگاه اینترنتی «چاره» از جمله فعالیتهایی است که در پرونده کاری او در بخش IT ثبت شده است. وی جریان استارتآپی امروز ایران را هیجانی معرفی میکند و بر این باور است که فعالان استارتآپی شرکتهایی مانند اینستاگرام، فیسبوک و... را الگوی خود قرار دادهاند در حالی که هنوز فردی آنها را با شیوه رشد این شرکتها آشنا نکرده است. آنچه میخوانید حاصل گفتگویی است با این فعال حوزه آی تی کشور.
فضای کارآفرینی تکنولوژی در ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
من 30 سال پیش یک start up در حوزه IT را تحت نام شرکت نرمافزاری «ایران رایانه» به کمک ۵ نفر دیگر از دوستان جوانام راهاندازی کردم. آرزوی من این است که جوان امروزی مشکلاتی را که من آن روزها داشتم، تجربه نکند البته متأسفانه برخی مشکلات که آن زمان ما با آن روبهرو بودیم همچنان برای جوانی که میخواهد تازه وارد این عرصه شود، پابرجاست.
و این مشکلات غیرقابل حل چیستند؟
بحث عدم توجه به کپی رایت هنوز هم ادامه دارد و بسیاری از فعالان تازهوارد را با مشکل مواجه کرده است. یک اشتباهی که ما در کشورمان کردیم این بود که به جای دادن پولی به مایکروسافت، آمدیم و قفل این نرمافزار را شکستیم و نرمافزار 2هزار دلاری را با ۵ هزارتومان و گاهی بهصورت رایگان در اختیارکاربرانمان گذاشتیم با این حرکت، موضوعی به نام نرمافزار را بیارزش کردیم. وقتی تولیدات نرمافزاری یک شرکت بزرگ را بیارزش میکنید در نتیجه در داخل کشور هم کسی برای تولیدات داخلی شرکتهای نرمافزاری شما ارزشی قائل نمیشود.
۳۰ سال قبل برای راهاندازی یک کسب وکار نوپا با چه مشکلاتی روبهرو بودید؟
سال ۶۳ زمان دانشجویی ما و وقتی در فکر راهاندازی یک شرکت یا به قول امروزیها startup بودیم، ایران درگیر جنگ بود. موشک بود که از این سو به آن سوی شهر پرتاب میشد. از نظر اقتصادی، فضای جامعه و... با مشکلات بسیار جدی روبهرو بود. اصلا نمیشود فضای امروز را با فضای آن روزها مقایسه کرد. امروز