دورههای تخصصی آموزش کوتاهمدت در ایجاد اشتغال و ارتقای دانش آی تی جامعه نقش عمدهای ایفا میکند.
به گزارش مؤسسه دیده بان آی تی، اقتصاد فردا، این برنامه خود را با حضور مهندس مازیار گنجهای، مدیرعامل شرکت کاریار ارقام و دکتر علیرضا صالحی، کارشناس مجری برنامه، به موضوع آموزش فناوری اطلاعات اختصاص داد.
مهندس گنجهای با سابقه حدود ۱۸ سال فعالیت در حوزه آموزش فناوری اطلاعات بخش خصوصی درباره چگونگی ورود این مقوله به کشور گفت: نیاز کشور به این آموزشها از سال ۷۵ با ورود تکنولوژی آی تی و تجهیزات تخصصی احساس شد و مورد توجه قرار گرفت و این امر باعث شد تا افرادی با تأسیس شرکتهای خصوصی در سطوح مختلف به آموزش این تجهیزات و نرمافزارها بپردازند.
وی ادامه داد: این دورهها، مهارتی و کاربردیاند و به هیچ عنوان در واحدهای درسی دانشگاهها به آنها پرداخته نمیشود چون در آنها باید نوع کاربری کاربران را مورد توجه قرار داد؛ برخی از آنها User Base و بعضی دیگر Brand Base هستند یعنی بر اساس نوع فناوری، وارد و دورههای تخصصی مرتبط با آنها توسط این آموزشگاهها تأسیس شدهاند. امروزه افراد برای یافتن شغل مناسبتر و نیز استفاده بهتر از تکنولوژیهای موجود به این آموزشها نیاز دارند و بهدلیل رشد سریع فناوری اطلاعات تبدیل به فاکتور بسیار مهمی برای رشد کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه شدهاند؛ برای نمونه در کشورهایی مثل هند از ۱۵ سال قبل شروع به توجه و سرمایهگذاری در بخش آموزش فناوری اطلاعات کردهاند و این امر باعث رشد بسیار سریع تکنولوژی فناوری اطلاعات در این کشور شده تاجایی که هند در سال ۲۰۱۲ حدود ۷۷ میلیارد دلار در صادرات نرم افزار درآمد کسب کرده است.
مهندس گنجهای درباره تأثیر این دورهها بر توسعه اشتغال و بالابردن سطح دانش فنی افراد، اظهار داشت: فناوری اطلاعات در دهه اخیر در کشور رشد خوبی داشته و بازار مناسبی به وجود آورده است. ما در یک آمارگیری تصادفی دریافتیم که بیش از ۷۰ درصد فارغالتحصیلهای ما بعد از دوره پایه که حدود ۲ ماه زمان میبرد، با حقوق و مزایای خوبی جذب بازار بهویژه در حوزه تلکام میشوند و به عقیده من علاقهمندان با آموزش مختصر و کوتاهمدتی که در تمام دنیا هم بر کوتاه بودن آن تأکید میشود، زمینه مناسبی برای ایجاد استارتاپ بیزنسها و یا جذب در بازار کار پیدا میکنند. این دورهها به کارآفرینی مستقیم منجر میشود؛ مثلاً کسی که دوره اندروید را گذرانده شخصاً میتواند با یک ایده خلاقانه با راه اندازی سایت به درآمدزایی برسد و ما اکنون نمونههای بسیاری در کشور داریم که با هزینه کم اولیه به این عرصه وارد شده و درآمد خوبی از آن کسب میکنند.
وی تأکید کرد: پیشنیاز ورود به این دورهها فقط علاقه است و من حتی افرادی را دیدم که با وجود سن پایین در این حوزه استاد شدند. آشنایی با زبان انگلیسی در این دورهها که البته به فارسی تدریس میشود نیز کمککننده است و این پایه خوب زبان انگلیسی در یادگیری بهتر بسیار مؤثر خواهد بود و برخی در این مورد که میگویند اگر کسی پیشزمینه فنی و دانش مهندسی یا تحصیلات مرتبط داشته باشد، نسبت به دیگران جلوتر خواهد بود اما به نظر من ویژگی فناوری اطلاعات این است که اگر فرد به دورههای مهارتی علاقه داشته باشد از پایه شروع میکند و پیش میرود و این اصلاً ربطی به پیشزمینه ندارد هرچند که داشتن این شرایط از نظر گیرایی مطالب شاید عامل مثبتی باشد اما فارغالتحصیلان