يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
یادداشت محسن عزیزی‌پور درباره فرایند اجرای بخش‌نامه تک‌نرخی شدن ارز

ضرورت توجه به نظر کارشناسان و فعالان صنف در تصمیم‌گیری‌های کلان

اختصاصی افتانا
به گفته مدیرعامل پارس آوان رایان در تصمیم‌گیری‌هایی مانند تک‌نرخی شدن نرخ ارز بهتر است که نظر کارشناسان و فعالان صنف نیز گرفته‌شود تا اجرای چنین مصوباتی به ناامیدی و تردید کارآفرینان منجر نشود.
به گفته مدیرعامل پارس آوان رایان در تصمیم‌گیری‌هایی مانند تک‌نرخی شدن نرخ ارز بهتر است که نظر کارشناسان و فعالان صنف نیز گرفته‌شود تا اجرای چنین مصوباتی به ناامیدی و تردید کارآفرینان منجر نشود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محسن عزیزی‌پور، مدیرعامل پارس آوان رایان- شاید بتوان صنعت IT را امروز مهم‌ترین صنعت محسوب کرد، چرا که تقریباً تمامی صنایع دیگر به نوعی به آن وابسته هستند. صنایع آب و برق، نفت و گاز و پتروشیمی، بانک‌ها و مجامع اقتصادی همه‌وهمه بدون صنعت IT توان فعالیت ندارند.

متأسفانه تصمیم‌گیری‌های صورت‌گرفته در بعضی از حوزه‌ها مانند حوزه امنیت، تک‌نرخی شدن ارز بدون نظرات کارشناسی همه‌ اصناف درگیر،  بوده‌است و مصوبات، بدون دیدی کلان و جامع نگاشته شده‌است که این امر مهم باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در مبادلات ارزی شرکت‌ها و اصناف شده‌است. هرچند اصل تک‌نرخی شدن ارز تاکنون برای بسیاری از شرکت‌ها صرفاً در حد شعار است و تمامی مراودات بالاجبار به نرخی غیر از نرخ‌های اعلامی بانک مرکزی در حال انجام است.

اشراف نداشتن بر حوزه IT در تصمیم‌گیری‌های کلان علاوه بر اینکه باعث لوکس دانستن این صنعت شده‌است، اختصاص ارز به این حوزه را جزو پایین‌ترین اولویت‌ها می‌داند. حال آنکه تمامی بسترهای تبادلات مالی نیز بر زیرساختی از جنس فناوری اطلاعات بنا شده‌است که نبود آن انجام هرگونه تراکنشی را تقریبا غیرممکن می‌کند. اولویت پایین این صنعت از دیدگاه صادرکنندگان مصوبات و بخش‌نامه‌ها باعث عدم تدوین قوانینی جامع نیز شده‌است.

به عنوان مثال تبادلات ارزی برای خرید لایسنس‌های نرم‌افزاری مانند آنتی‌ویروس‌ها که تحویل آن از طریق بسترهای الکترونیک مانند ایمیل صورت می‌پذیرد، اصلا دیده نشده و بانک‌ها و سازمان‌های مالی هیچ‌گونه دستورالعملی برای پرداخت این نوع کالاها ندارند. این موضوع باعث سردرگمی شرکت‌ها برای ثبت سفارش و عدم پاسخگویی بانک‌ها جهت انجام تراکنش‌ها شده‌است. از طرفی طبق بخش‌نامه‌های صادره مبلغی مازاد بر مبلغ صورت‌حساب تا تحویل برگ سبز گمرکی باید نزد بانک بلوکه شود. آزادسازی این مبلغ منوط به ورود کالا از طریق مبادی گمرکی کشور و ارائه برگ سبز گمرکی باشد که عملاً امکان ارائه آن وجود ندارد. شرکت‌های واردکننده نرم‌افزار در این میان به‌دلیل فقدان دستورالعمل‌های مناسب سردرگم شدند و نهایتاً امکان دریافت خدمات ارزی را از عوامل مالی ندارند.

از سوی دیگر به دلیل عدم وجود تعاریف و ضوابط و نیز وجود افراد سودجو شاهد بروز رانت در این حوزه شده‌ایم. در حالی که پیگیری‌های مکرر همکاران ما برای دریافت ارز دولتی با در بسته مواجه می‌شد، شاهد افرادی هستیم که با استفاده از امکانات و ارتباطات خود اقدام به انجام معاملات ارزی به نرخ ارز دولتی برای متقاضیان کرده و در این بین درصدی را نیز به عنوان حق‌العمل به جیب می‌زنند.

در پایان امیدواریم قبل از هر اقدامی در حوزه کلان ضمن بررسی تمامی ابعاد آن از نظرات کارشناسان هر حوزه‌ای استفاده کنند تا شاهد بروز یأس و ناامیدی در دل بسیاری از کارآفرینان حوزه جوان IT نباشیم، چرا که در دورانی که باید هرچه بیشتر به اقتصاد مقاومتی و شرکت‌های بخش خصوصی به‌عنوان نیروی محرکه اقتصاد کشور اهمیت دهیم، به‌جای ایجاد وقـفه در کـسب‌وکار آنها به قدرتـمندتر شدن آنها کمک شود.
کد مطلب : 14089
https://aftana.ir/vdcb9gb8.rhbawpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی