شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ , 21 Dec 2024
جالب است ۰
درحالی‌که 90درصد تراکنش‌های مالی کشور در یک شبکه انجام می‌شود، اگر مشکلی برای این شبکه پیش بیاید، چه راهی برای جایگزینی آن وجود دارد؟ این پرسش، نه یک سؤال فرضی در یک وضعیت فرضی که سؤالی است که مدیرعامل شاپرک از خودش و از شبکه بانکی می‌پرسد.
درحالی‌که 90درصد تراکنش‌های مالی کشور در یک شبکه انجام می‌شود، اگر مشکلی برای این شبکه پیش بیاید، چه راهی برای جایگزینی آن وجود دارد؟
این پرسش، نه یک سؤال فرضی در یک وضعیت فرضی که سؤالی است که مدیرعامل شاپرک از خودش و از شبکه بانکی می‌پرسد.

به گزارش افتانا، امیرحسین شبیری که در همایش امنیت سایبری cash24 این سؤال را مطرح می‌کند بهتر می‌داند که پاسخ واقعی این سؤال، پاسخی ناخوشایند است.

این روزها امنیت سامانه‌های بانکی و علی‌الخصوص سامانه‌هایی که تحت مدیریت بانک مرکزی هستند، دل‌نگرانی بزرگ مدیران است. به‌ویژه پس از نفوذی که از طریق شرکت توسن اتفاق افتاد و بخش بسیار بزرگی از داده‌های بانکی کشور در معرض افشا قرار گرفت این زنگ خطر با ‌شدت بیشتری به صدا درآمد.

نقل‌قول مشهوری است که می‌گوید «سازمان دو دسته هستند. آن‌هایی که هک شده‌اند و می‌دانند و آن‌هایی که هک شده‌اند و نمی‌دانند.» وضعیتی که به نظر می‌رسد بانک مرکزی کشور هم در حال حل معادله آن است.

بازمعماری امنیت سایبری بانک مرکزی که با تغییر معاونت فناوری‌های نوین با کندی همراه شده است، می‌تواند بخش از راه‌حل این موضوع باشد. اما تعلل در اجرای آن، عدم استفاده از تجربیات پیشین، محدود شدن به تعدادی راه‌حل قدیمی یا از پیش آماده و به حاشیه رفتن بازوی امنیت سایبری بانک مرکزی یعنی شرکت کاشف، همگی می‌تواند سونامی نفوذ دیگری را در پی داشته باشد.

امیدواریم که کار ضروری قبل از آنکه به کاری اضطراری تبدیل شود، انجام گیرد.
 
کد مطلب : 22484
https://aftana.ir/vdcjxxe8.uqe8ozsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی