يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
امید می رود مرکز ملی فضای مجازی کشور که با هدف بهره مندی حداکثری از فرصت ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم تشکیل خواهد شد، امر مهم فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را نیز مد نظر قرار دهد
شکیل شورای عالی فضای مجازی که با حکم رهبر معظم انقلاب صورت گرفته بدون شک می تواند نقطه عطفی در همگرایی فعالیت های تصمیم سازان و تصمیم گیران حوزه فضای سایبر باشد.

تعدد مراجع تاثرگذار در فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و به تبع آن کلیت فضای مجازی در بسیاری از موارد نه تنها منجر به عدم حصول به نتیجه مطلوب شده، بلکه آشفتگی ها و نابسامانی هایی را نیز سبب گردیده است.

با تبدیل شدن فضای سایبری به یکی از عرصه های رویارویی دولت ها و تلاش جهانی برای استیلای بر این فضا، می طلبد که کشورمان نیز خود را در این زمینه تجهیز کند. ولیکن پراکندگی سیاست گذاری ها در این حوزه و عدم وجود مرجع یا متولی برای سامان بخشی این فضا، تاکنون از حضور موثر کشورمان جلوگیری کرده است.

از دیگرسو، فضای مجازی نیز همانند فضای حقیقی بر مولفه های متعددی استوار است که یکی از آن ها اطلاع رسانی و مدیریت افکار عمومی است. عدم وجود مراکز اطلاع رسانی و عدم فرهنگ سازی مناسب در این فضا سبب شده است که با بروز حملاتی همچون استاکس نت، هیچ نهادی خود را مسئول اطلاع رسانی یا پاسخگویی و روشن نمودن اذهان عمومی نداند. و به طوری که دیده شد، در این مقوله طیفی از اثبات تا انکار پیموده شد.

همانگونه که نگارنده در یادداشت دیگری متذکر شد، ایجاد سازوکاری ملی و تعاملی بین همه طرف های ذینفع این فضا یعنی بخش دولتی، بخش خصوصی و مخاطبان و وجود مراجع اطلاع رسانی و همچنین نهادی فرابخشی برای راهبری سیاست های کلان، نیاز مبرم این حوزه است.

امید می رود مرکز ملی فضای مجازی کشور که با هدف بهره مندی حداکثری از فرصت ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم تشکیل خواهد شد، امر مهم فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را نیز مد نظر قرار دهد و از این رهگذر فضای مجازی را به فضایی ایمن، مطمئن و سرشار از آگاهی تبدیل کند.
کد مطلب : 702
https://aftana.ir/vdccaiqm82bqx.la2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی