پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 8 May 2025
جالب است ۰
پیشنهاد هفته: گزارش World Economic Forum از آینده مشاغل تا ۲۰۳۰

آیا نیروی کار آماده است

بازار کار تا سال 2030 جهانی شاهد تحولاتی شگرف ناشی از تغییرات فناورانه، شکاف‌های ژئو‌اقتصادی، تحولات جمعیتی، گذار سبز و بی‌ثباتی اقتصادی خواهدبود.
بازار کار تا سال 2030 جهانی شاهد تحولاتی شگرف ناشی از تغییرات فناورانه، شکاف‌های ژئو‌اقتصادی، تحولات جمعیتی، گذار سبز و بی‌ثباتی اقتصادی خواهدبود.
 
به گزارش افتانا، در آستانه سال ۲۰۳۰، بازار کار جهانی در حال ورود به دوره‌ای از دگرگونی‌های بنیادین است. تغییرات فناورانه، شکاف‌های ژئو‌اقتصادی، تحولات جمعیتی، گذار سبز و بی‌ثباتی اقتصادی، هم‌زمان و در تعامل با یکدیگر، در حال بازتعریف ساختار اشتغال، مهارت‌ها و مشاغل هستند. یافته‌های کلیدی گزارش Future of Jobs 2025 که با نظرسنجی از بیش از ۱۰۰۰ کارفرمای بزرگ در ۵۵ اقتصاد دنیا تهیه شده، تصویری دقیق از این تحولات را ارائه می‌دهد:
 
پیشتازی تحول دیجیتال
۶۰ درصد از کارفرمایان انتظار دارند دسترسی گسترده‌تر به فناوری‌های دیجیتال، بیش از هر عامل دیگری، کسب‌وکارشان را متحول کند. پیشرفت در هوش مصنوعی، پردازش داده‌ها، رباتیک، و سامانه‌های انرژی نه تنها باعث ایجاد مشاغل جدید می‌شود، بلکه بسیاری از موقعیت‌های شغلی سنتی را نیز حذف خواهد کرد.
 
جهش در تقاضا برای مهارت‌های فناورانه
مهارت‌هایی مانند هوش مصنوعی و داده‌های بزرگ، امنیت سایبری و سواد فناورانه در صدر فهرست رشد قرار دارند. در کنار آن‌ها، مهارت‌های انسانی نظیر تفکر خلاق، انعطاف‌پذیری، تاب‌آوری و یادگیری مادام‌العمر نیز بیش از پیش مورد توجه‌اند.
 
گذار سبز و فرصت‌های نو
مبارزه با تغییرات اقلیمی، عامل اصلی در ایجاد مشاغلی چون مهندس انرژی‌های تجدیدپذیر، متخصصان وسایل نقلیه الکتریکی و مهندسان محیط‌زیست خواهد بود. همچنین مهارت‌های «مدیریت محیطی» برای نخستین‌بار وارد فهرست سریع‌ترین رشد یافته‌ها شده‌اند.
 
تغییرات جمعیتی: چالشی دو وجهی
در کشورهای توسعه‌یافته، پیری جمعیت نیاز به مشاغلی همچون پرستاری را افزایش داده، در حالی که در کشورهای در حال توسعه، رشد جمعیت در سن کار، تقاضا برای آموزش و مهارت‌آموزی را افزایش خواهد داد.
 
ژئو‌اقتصاد و تغییر مدل‌های کسب‌وکار
۳۴ درصد از شرکت‌ها تحت تأثیر شکاف‌های ژئو‌سیاسی و محدودیت‌های تجاری، مدل‌های کسب‌وکار خود را تغییر خواهند داد. در این فضا، تقاضا برای مشاغل امنیتی، مدیریت شبکه و مهارت‌های انعطاف‌پذیری به شدت افزایش می‌یابد.
 
رشد خالص اشتغال: ۷ درصد
پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰، از مجموع مشاغل فعلی، ۱۴٪ ایجاد و ۸٪ حذف خواهد شد که به رشد خالص ۷٪ معادل ۷۸ میلیون شغل جدید می‌انجامد.
 
بزرگ‌ترین مانع تحول: شکاف مهارتی
۶۳ درصد از کارفرمایان، کمبود مهارت‌ها را اصلی‌ترین مانع تحول در سازمان خود می‌دانند. با این حال، ۸۵٪ از آن‌ها برای مقابله با این چالش، برنامه‌هایی برای بازآموزی و ارتقاء مهارت‌ها در نظر دارند.
 
گام‌های بعدی برای کسب‌وکارها و کارکنان
- سرمایه‌گذاری در آموزش مداوم و یادگیری مادام‌العمر
- بازطراحی مسیرهای شغلی برای تطبیق با فناوری‌های نو
- توجه به تنوع، شمول و رفاه کارکنان به‌عنوان استراتژی‌های جذب استعداد
- ارتقاء فرهنگ چابکی، نوآوری و تاب‌آوری سازمانی
درنهایت،  کسب‌وکارهایی موفق خواهند بود که نه‌تنها خود را با تغییرات تطبیق دهند، بلکه آن‌ها را به فرصت‌هایی برای رشد، نوآوری و توسعه انسانی تبدیل کنند.
 
نسخه PDF  گزارش World Economic Forum را درباره آینده مشاغل تا ۲۰۳۰ در بالای همین مطلب دریافت کنید.
 
 
 
 
کد مطلب : 22795
https://aftana.ir/vdcenf8w.jh8woi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی