دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ , 23 Dec 2024
جالب است ۰
حمله‌های هدفمند، جنگ سایبری و تهدیدهای تلفن همراه در سال ۲۰۱۲
به توصيه متخصصان آزمایشگاه کسپرسکی، دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ در سراسر جهان باید مراقب تهدیدهای سایبری فزاینده در سال ۲۰۱۲ باشند. نه تنها تعداد حمله‌های هدفمند به مؤسسات دولتی و شرکت‌های بزرگ به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت، بلکه این احتمال نیز وجود دارد که طیف وسیع‌تری از سازما‌ن‌ها فشار این حمله‌های پیش‌بینی شده را متحمل شوند. 

به گزارش موسسه دیده بان آی تی، روابط عمومی کسپرسکی در ایران ، اَلِکساندِر گوستِف، نویسنده گزارش «پیش‌بینی تهدیدات سایبری سال ۲۰۱۲» هشدار می‌دهد: «در حال حاضر، اکثر رویدادها شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی مرتبط با تولید تسلیحات، عملیات‌های مالی یا فعالیت‌های تحقیقاتی پیشرفته و علمی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
 
در سال ۲۰۱۲، شرکت‌های فعال در حوزه صنایع استخراج منابع طبیعی، انرژی، حمل و نقل، مواد غذایی و دارو و نیز شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی و امنیت اطلاعات تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.» حمله‌ها نسبت به گذشته تعداد بیشتری از کشورهای جهان را در بر می‌گیرد و تا آن سوی اروپای غربی و ایالات متحده توسعه می‌یابد و اروپای شرقی، خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی را نيز تحت تأثیر قرار می‌دهد. 

متخصصان آزمایشگاه کسپرسکی پیش‌بینی می‌کنند که مهاجمان ناچار خواهند بود روش‌های خود را در پاسخ به رقابت فزاینده میان شرکت‌های امنیت فناوری اطلاعات که درباره حمله‌های هدفمند تحقیق می‌کنند و در برابر آنها شيوه‌هاي محافظتي ارائه می‌دهند، تغییر دهند. توجه عمومی فزاینده به حفره های امنیتی همچنین مهاجمان را وادار به يافتن ابزارهای جدید می‌کند. کارآمدی روش متداول حمله‌هایی که پیوست‌های پست الکترونیکی با حفره‌های آسیب‌پذیری را در بر می‌گیرد، به تدریج کاهش خواهد يافت؛ در حالی که حمله‌ به مرورگرها محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند. 

پیش‌بینی آزمایشگاه کسپرسکی بر اين است كه حمله‌های هکتیویستی به شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی در سال ۲۰۱۲ تداوم خواهد داشت و یک برنامه عمل برجسته سیاسی خواهد داشت. به اعتقاد اَلِکساندِر گوستِف، این حمله‌ها نسبت به حمله‌های مشابه در سال ۲۰۱۱ رویداد مهمی خواهد بود. اما از هکتیویسم می‌توان به خوبی به عنوان یک تاکتیک انحرافی برای پنهان کردن انواع دیگر حمله‌ها استفاده کرد. 

برنامه‌های مخرب پیشرفته مانند استاکس‌نت و دوکو که با حمایت‌هاي احتمالی دولتی ایجاد شده‌اند، به عنوان پدیده‌های بی‌نظیر باقی می‌مانند. ظهور آنها در اثر تنش‌های بین‌المللی بین کشورهای خاص شکل می‌گیرد. به عقیده الکساندر گوستف، اختلاف‌های سایبری در سال ۲۰۱۲ حول محور تقابل‌های سنتی جریان خواهد داشت: ایالات متحده و اسرائیل در برابر ایران، و ایالات متحده و اروپای غربی در برابر چین. 

تسلیحات ابتدایی‌تر مانند کلیدهای مرگ، بمب‌های منطقی و مانند آنها که برای تخریب داده‌ها در یک زمان مشخص طراحی می‌شوند، به دلیل آسان‌تر شدن تولید، محبوبیت بیشتری پیدا خواهند كرد. ایجاد این برنامه‌ها را می‌توان به پیمانکاران خصوصی که ارتش یا سازمان‌های دولتی دیگر از آنها استفاده می‌کنند، واگذار کرد. در بسیاری از موارد، پیمانکار ممکن است از اهداف مشتری مطلع نباشد. 

از لحاظ تهدیدهای تلفن همراه در سال ۲۰۱۲، آزمایشگاه کسپرسکی پیش‌بینی می‌کند که سيستم عامل آندرويد گوگل همچنان به عنوان هدف مورد انتخاب بازار بدافزارهای تلفن همراه باقی بماند و تعداد حمله‌هایی که از آسیب‌پذیری‌ها بهره می‌برند نیز افزایش یابد. ظهور اولین حمله‌های drive-by تلفن همراه و بات‌نت‌های تلفن همراه نیز پیش‌بینی می‌شود. جاسوسی تلفن همراه گسترش می‌یابد و به احتمال زیاد سرقت داده‌ها از تلفن‌های همراه و ردیابی افرادی که از تلفن و خدمات مکان جغرافیایی خود استفاده می‌کنند را در بر خواهد گرفت. 

نسخه کامل مقاله «پیش‌بینی تهدیدهای سایبری برای سال ۲۰۱۲» را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.
کد مطلب : 268
https://aftana.ir/vdcjfoe8zuqem.sfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی