يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
پاندا گزارش کرده است

۲۰۱۱ سال سیطره بدافزارها

شرکت امنیتی پاندا در گزارش تازه خود که به بررسی وضعیت امنیت سایبر در سال ۲۰۱۱ اختصاص دارد، تصویر کاملی از تحولات مرتبط با امنیت در فضای مجازی ارائه کرده است.

شرکت امنیتی پاندا در گزارش تازه خود که به بررسی وضعیت امنیت سایبر در سال ۲۰۱۱ اختصاص دارد، تصویر کاملی از تحولات مرتبط با امنیت در فضای مجازی ارائه کرده است.

به گزارش افتانا، نکته مهمی که در این گزارش به چشم می خورد، افزایش دامنه فعالیت تروجان های مخرب است، به گونه ای که از میان انواع بدافزارها شامل ویروس، کرم، تروجان و ... این تروجان های نفوذگر هستند که بخش عمده تهدیدات سایبری را به خود اختصاص داده اند.

این گزارش در سه بخش مختلف تهیه شده و در آن به موضوعاتی همچون سرقت اطلاعات، حملات به شبکه های اجتماعی و همین طور جنگ های سایبری به طور مفصل پرداخته شده است.

بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۱ رکورد جدیدی در زمینه طراحی و عرضه انواع بدافزار خلق شد، به گونه ای که در این سال ۲۶ میلیون بدافزار جدید از راه رسیدند و هر یک در هزاران و میلیون ها نسخه تکثیر شده و میلیون ها رایانه را در سراسر جهان آلوده کردند.

پاندا می گوید از میان این حجم فزاینده از انواع بدافزارها تنها توانسته یک سوم آنها را طبقه بندی کند. در این گزارش تصریح شده که بدافزارنویسان در تلاش هستند فرایند طراحی و خلق بدافزارهای جدید را خودکار کرده و دیگر این کار را به طور دستی و غیرخودکار که بیشتر وقت گیر است، انجام ندهند.

تعداد بدافزارهای جدید عرضه شده در هر روز از ۶۳ هزار مورد در سال ۲۰۱۰ به ۷۳ هزار مورد در سال ۲۰۱۱ رسیده و همین مساله خودکارتر شدن فرایند تولید و عرضه بدافزار را تایید می کند.

مهندسان و کارشناسان شرکت پاندا با بررسی مجموعه بدافزارهای شناسایی شده به این نتیجه رسیده اند که تنها ۰.۶ درصد از مجموع این بدافزارها به طور دستی طراحی شده و ۹۹.۴ درصد از آنها به طور خودکار ساخته شده اند. پاندا برای دستیابی به این آمار بیش از ۲۱۰ میلیون فایل مشکوک را در اینترنت مورد بررسی قرار داده است. 

حکمرانی مطلق تروجان ها

در بخشی از این گزارش که به بررسی آلودگی های بدافزاری اختصاص دارد، آمار مفصلی در مورد دسته بندی تهدیدات سایبری ارائه شده است. بر همین اساس در حالی که در سال ۲۰۰۹ تنها ۶۰ درصد از کل بدافزارها را تروجان ها تشکیل می دادند، این رقم در سال ۲۰۱۰ به ۵۶ درصد کاهش یافته، اما در سال ۲۰۱۱
با رشدی حیرت انگیز به ۷۳ درصد رسیده است.

باید توجه داشت که تروجان ها بر خلاف ویروس ها، کرم ها و ... توانایی تکثیر خود را ندارند. آنها بسیار شبیه نرم افزارهای مفید و کاربردی رفتار می کنند، اما در درون خود کدهای مخفی دارند که باعث دسترسی هکر سازنده تروجان به کامپیوتر هدف (کامپیوتر آلوده شده) و به دست گرفتن کنترل آن می شوند.

تروجان به روش‌های زیر کامپیوتر را آلوده می کند:

۱-دانلود نرم افزارها (تروجان قسمتی از نرم افزاری است که کاربر آن را از اینترنت دانلود و نصب می کند).

۲-سایت های دارای کدهای مخرب (مثلا زمانی که وارد یک سایت می شوید، سایت یک برنامه روی کامپیوتر اجرا می کند و تروجان را روی کامپیوتر کپی می کند.)

۳- فایل‌های ضمیمه ایمیل (Email attachments) ممکن است همراه یک ایمیل فایلی باشد که اگر آن را باز کنید، تروجان منتقل شود.

۴- استفاده از نقص های نرم افزارها ( تروجان از طریق ایرادهایی که در نرم افزارهایی مثل مرورگرهای اینترنتی، مدیا پلیرها و مسنجرها وجود دارد، به کامپیوتر کاربر نفوذ می کند.)

بعد از تروجان ها، ۱۴.۲۴ درصد از کل بدافزارها را ویروس ها تشکیل می دهند و کرم ها با ۸.۱۳ درصد در رتبه بعدی هستند. با این حساب کاربران باید مراقب برنامه ها، فایل های ضمیمه ایمیل ها و همین طور سایت های مشکوک باشند. 

تایلند، آلوده ترین کشور جهان

بخش دوم این گزارش به بررسی میزان آلودگی کشورهای مختلف به بدافزارهای مرخب اختصاص یافته است. بر این اساس تایلند، چین و تایوان در صدر کشورهای آلوده به انواع بدافزار قرار دارند و به ترتیب ۶۰، ۵۶ و ۵۲ درصد رایانه های موجود در این کشورها آلوده به کرم ، ویروس یا بدافزار هستند.

متوسط آلودگی به بدافزار در میان کشورهای جهان ۳۸.۴۹ درصد است و تنها در این سه کشور متوسط میزان آلودگی بالاتر از حد متداول است. رتبه های بعدی بیشترین میزان آلودگی به ترتیب به ترکیه، روسیه، برزیل، لهستان، کاستاریکا، آرژانتین و اسلوونی اختصاص دارد. 

نگرانی از آلودگی شبکه های اجتماعی و جنگ سایبری

در بخش انتهایی این گزارش به صراحت از افزایش حملات سایبری، آلودگی روزافزون شبکه های اجتماعی به خصوص فیس بوک به انواع کرم و ویروس و احتمال وقوع جنگ سایبری اظهار نگرانی شده است. از جمله مهم ترین رویدادهای امنیتی در حوزه آی تی که در این گزارش به آن اشاره شده می توان به هک شدن حساب کاربری بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر خدمات بازی آنلاین شرکت سونی اشاره کرد.

کارشناسان شرکت پاندا در گزارش خود همچنین پیش بینی کرده اند با توجه به اینکه شبکه اجتماعی نوپای گوگل موسوم به گوگل پلاس
علیرغم همه ادعاها و تبلیغات تنها توانسته ۲۵ میلیون کاربر جذب کند و فاصله بسیار زیادی با رقیب اصلی خود فیس بوک دارد، حملات کمتری از سوی هکرها بر علیه آن انجام خواهد شد و هدف اصلی حملات کماکان فیس بوک خواهد بود که روزی نیست خبری در مورد آلوده شدن کاربران آن به انواع کرم و بدافزار منتشر نشود.

چندبرابر شدن حملات سایبری در نقاط مختلف جهان نکته مهم دیگری است که در این گزارش به آن اشاره شده است. این حملات دولت ها و شرکت های پیمانکار دولتی و همین طور موسسات بزرگ خصوصی را هم دچار مشکلات جدی کرده است. شرکت های اسلحه سازی و غول های مخابراتی در سال ۲۰۱۱ مورد حملات پی در پی قرار گرفتند. 

مرور چند نکته مهم

در این گزارش به برخی نکات دیگر هم اشاره شده که برخی از مهم ترین آنها به شرح زیر است:

۱- هکرها تلاش می کنند بلافاصله بعد از انتشار وصله برای سیستم عامل ها و نرم افزارهای پرطرفدار با بررسی و سوءاستفاده از آن بدافزاری برای حملات هکری طراحی کنند. به عنوان مثال بلافاصله بعد از عرضه وصله ای برای رفع یک آسیب پذیری در سیستم عامل مک شرکت اپل، هکرها تروجانی در قالب یک نرم افزار امنیتی به نام مک دیفندر عرضه کردند و دهها هزار کاربر مک را فریب داده و اطلاعات حساس آنها را به سرقت بردند.

۲- دخالت دولت ها در خرابکاری های سایبری به حد زیادی افزایش یافته و عرضه نسخه دوم بدافزار استاکس نت و همین طور کرم دیوکو که منابع مختلف طراحی و انتشار آنها را به رژیم صهیونیستی نسبت می دهند، نمونه ای از این مساله است. در حالی که منابع غربی در بسیاری از این موارد چین را متهم ردیف اول قلمداد می کنند، در گزارش پاندا به این نکته اشاره شده که کشور چین خود بارها قربانی حملات سایبری بوده و نسبت دادن هر حمله ای به این کشور مغرضانه است.

بر اساس آمار منتشر شده در سایت در سال ۲۰۱۱ بیش از ۵۰۰ هزار حمله سایبری بر ضد چین انجام شده که بیش از نیمی از آنها از سوی کشورهای خارجی سازماندهی شده است.

۳- در سال ۲۰۱۱ سیستم عامل آندروید مهم ترین هدف بدافزارنویسانی بوده که گوشی های همراه و تبلت ها را هدف قرار داده بودند. در این سال چندین نسخه از بدافزار زئوس برای کاربران سیستم عامل آندروید گوگل عرضه شد و برای آنها مشکلات جدی به وجود آورد. در گزارش شرکت پاندا تصریح شده که سیستم عامل آندروید برخی حفره های امنیتی اساسی و کلیدی دارد که گوگل هنوز آنها را برطرف نکرده است.

یکی ازاین مشکلات آن است که آندروید آدرس های ایمیل و کلمات عبور آنها را بر روی فایل سیستم گوشی بدون هیچ گونه رمزگذاری ذخیره می کند.
کد مطلب : 382
https://aftana.ir/vdcgrx9w4ak97.pra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی