يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ , 5 Jan 2025
جالب است ۰
عرضه یک برنامه کاربردی جدید برای استفاده بر روی گوشی های همراه باعث جار و جنجال های تازه و تشدید نگرانی ها در مورد امنیت زنانی شده که اطلاعات خود را به راحتی از طریق گوشی ها و شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند.
 عرضه یک برنامه کاربردی جدید برای استفاده بر روی گوشی های همراه باعث جار و جنجال های تازه و تشدید نگرانی ها در مورد امنیت زنانی شده که اطلاعات خود را به راحتی از طریق گوشی ها و شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. 

به گزارش افتانا،این برنامه همراه یا app که girls around me یا دختران اطراف من نام دارد برنامه ای سازگار با گوشی آیفون اپل است که بر اساس اطلاعاتی که کاربران مونث گوشی های همراه از طریق این وسیله و همین طور شبکه های اجتماعی منتشر می کنند، موقعیت آنها را شناسایی می کند و این موقعیت و دیگر اطلاعات را در دسترس مردانی که در نزدیکی آنها قرار دارند، قرار می دهد.

به دنبال استقبال گسترده مردان به خصوص در آمریکا از این برنامه و سوءاستفاده برخی منحرفان اخلاقی از آن برای شناسایی زنان اعتراضات نسبت به شرکت سازنده این برنامه بالا گرفته، تا بدان حد که این شرکت محبور شده آن را از دسترس خارج کرده و از فروشگاه آنلاین آی تیونز حذف کند.

البته این شرکت که SMS Services نام دارد اعلام کرده با ایجاد تغییراتی در برنامه یاد شده آن را مجددا در آینده عرضه می کند و تلاش می کند کاری کند که ردگیری و مزاحمت برای زنان از این طریق
غیرممکن شود.

در حال حاضر شبکه اجتماعی Foursquare هم دسترسی به اطلاعات کاربران از طریق این برنامه را غیرممکن کرده ولی فیس بوک کماکان دسترسی به داده های کاربران از این طریق را ممکن کرده است.

این برنامه به گونه ای طراحی شده که با استفاده از اطلاعات جغرافیایی هم محل خود کاربر را بر روی نقشه نشان می دهد و هم به وی امکان می دهد تصویر و مشخصات زنان و دخترانی که در خیابان ها و محله های اطراف حضور دارند را دریافت و مشاهده کند. اگر چه این امر نشان دهنده استفاده افسارگسیخته برخی شرکت های تجاری طمعکار از دستاوردهای فناوری است، اما بی احتیاطی و بی دقتی کاربران تلفن های همراه هوشمند و اعضای شبکه های اجتماعی نیز غیرقابل انکار است.

این افراد با درج دست و دلبازانه داده های شخصی متعلق به خود در برنامه های همراه مختلف و همین طور شبکه های اجتماعی و در نهایت متصل کردن این برنامه ها به سایت هایی مانند فیس بوک به دیگران اجازه می دهند به جزیی ترین اطلاعات زندگی شخصیشان دسترسی داشته باشند.

یکی دیگر از امکانات برنامه Girls Around Me نشان دادن نسبت مردان به زنان در یک محله یا موقعیت خاص است. این برنامه همچنین به کاربران امکان می داد تا به طور مستقیم برای حساب کاربری زن مورد نظر در فیس بوک پیام خصوصی ارسال کنند.

این برنامه با توجه به آسان کردن مزاحمت برای زنان به سرعت نقدهای منفی دریافت کرد و با واکنش تند مدافعان حقوق مدنی و حریم شخصی مواجه شد.

توضیحات طراحان این برنامه در مورد اینکه از این طریق می توان به اطلاعات مردان هم دسترسی پیدا کرد، چندان موثر واقع نشد. چون واقعیت
این بود که این مردان بودند که تلاش می کردند به هر نحو ممکن از این برنامه سواستفاده کنند. مجموعه این جنجال ها فعلا باعث حذف امکان استفاده از این برنامه ناقض حریم شخصی شده است.

یکی از نویسندگان مجله پی سی ورلد که این نرم افزار را آزمایش کرده می گوید با استفاده از آن به راحتی موفق به مطالعه اطلاعات شخصی دهها نفر از زنان غریبه ای شده که در محله های اطراف زندگی یا کار می کردند. حداقل سوءاستفاده ای که از این برنامه می توان به عمل آورد شناسایی محل زندگی زنان به منظور باجگیری یا سرقت از آنان است.

به گفته وی این برنامه نام و نام خانوادگی، سن و تاریخ تولد، موقعیت جغرافیایی زنان، وضعیت تاهل، تحصیلات، دیدگاه های سیاسی، نوشیدنی مورد علاقه ( بر اساس عکس های منتشر شده کاربر در فیس بوک)، سفرهای اخیر، نام و نام خانوادگی والدین و خواهرها و برادران و ... را در دسترس افراد غربیه قرار می دهد.

البته حجم و میزان اطلاعاتی که از این طریق قابل دسترسی است، بستگی به عملکرد فرد در فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی دارد. در صورتی که وی با سهل انگاری داده های زیادی را منتشر کرده باشد، افراد غریبه هم به اطلاعات زیادی دسترسی خواهند داشت.

یک کارشناس اینترنت در این مورد می گوید: شرکت سازنده مدعی است استفاده از این برنامه مانند نگاه کردن به بیرون از طریق پنجره است، اما شما هرگز با نگاه کردن به عابران از پشت پنجره نمی توانید به این حجم از اطلاعات در مورد آنها دسترسی پیدا کنید و این اصولا مقایسه بی جایی است.

متخصصان امنیت اینترنت می گویند جنجالی که این برنامه به پا کرد نشان می دهد انتشار اطلاعات شخصی افراد بر روی شبکه های اجتماعی و به خصوص شبکه های اجتماعی بی مسئولیتی
مانند فیس بوک تا چه حد می تواند امنیت کاربران را به خطر بیندازد. نتیجه این امر سوءاستفاده از افراد به روش هایی است که تصور آن هم غیرممکن است.
 
نکته جالب این است که شرکت سازنده اصرار دارد بعد از رفع مشکلات نسخه آیفون، نسخه ای از این برنامه را برای گوشی های آندرویدی هم عرضه کند و با این حساب مشکلات ناشی از عرضه این برنامه پایانی نخواهند داشت.

به طور کلی کارشناسان فناوری معتقدند جهان به سرعت در حال تغییر است و در حالی که تا چندی قبل کاربران در زمان خرید یک نرم افزار از طریق کارت اعتباری یا به صورت نقد صرفا پولی را پرداخت می کردند و بعد به صورت آفلاین از آن مصحول استفاده می کردند، امروزه نرم افزارهای آنلاین اینترنتی و همراه که به app مشهورند بی سروصدا بعد کلیک کاربر بر روی آنها و نصبشان حجم زیادی از اطلاعات و عادات شخصی کاربران را در اختیار دیگران قرار می دهند. دیگرانی که از گردانندگان شرکت های تبلیغاتی و اینترنتی تا کلاهبرداران و سازمان های جاسوسی و دولت ها در نوسان هستند.

اگر چه بسیاری از این برنامه ها رایگان هستند و هزینه و وقت زیادی صرف طراحی آنها نشده، اما تبعات استفاده از این برنامه ها و همین طور فواید کاربردی آنها برای طراحانشان بسیار زیاد است. این app ها به سادگی به آن بخش از زندگی شما دسترسی پیدا می کنند که در طول تاریخ رمزگشایی آن برای دیگران همیشه دشوارترین کار بوده، یعنی داده های شخصی و زندگی خصوصی. در این میان بازی ها و برنامه های مختلف فیس بوک یکی از متداول ترین روش های سرقت اطلاعات شخصی کاربران هستند که متاسفانه هنوز اطلاعات کافی در مورد کارکردهای منفی آنها وجود ندارد.
کد مطلب : 838
https://aftana.ir/vdcca4q482bq1.la2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی