واشنگتن پست در گزارشی جدید باری دیگر ایالات متحده و اسرائیل را دو عامل سازنده ویروس پیچیده رایانهای فلیم یا شعله معرفی کرده و هدف این دو را خرابکاری سایبری برای کند کردن فعالیتهای اتمی ایران عنوان کرده است.
با اینکه مدتهاست حافظه های USB یک تهدید امنیتی به شمار می آیند ولی سوء استفاده ویروس Flame از این ابزارهای کوچک اندام، آنها را به رده سلاح های مخرب و جاسوسی ارتقاء داده است.
بعد از حمله سایبری به شرکت نفت آزمایشگاه ضدبدافزار ایمن که نخستین آزمایشگاه ضد بدافزار ایرانی میباشد خود را موظف دانست تا همانند حملاتی همچون استاکس نت باز به دنبال راههای شناخت و مقابله با این بدافزار باشد.
بررسی ها نشان می دهد نزدیک به هشتاد نام دامنه متفاوت در این رابطه استفاده شده که بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ ثبت شده اند و این نشان از برنامه ریزی بلند مدت طراحان فلیم می دهد
اما اگر به ماه های قبل برگردیم که رئیس جمهوری آمریکا حمله سایبری به زیرساخت های حیاتی آمریکا را معادل جنگ نظامی خوانده بود که عکس العملی نظامی در پی دارد، پس تکلیف این اظهارات چه می شود؟
نیک هاروی، وزیر نیروهای مسلح بریتانیا، روز یکشنبه، سوم ژوئن، گفت: حملات پیشدستانه سایبری که به منظور خنثی کردن «تهدیدهای احتمالی علیه امنیت ملی» انجام میشود «گزینهای متمدنانه» است.
اکنون همه ضدویروس های رایج در دنیا و حتی ضد ویروس های نه چندان مطرح هم قادر به شناسایی ویروس Flame هستند، البته نباید فراموش کرد که امکان تهیه و انتشار گونه های جدیدی از این ویروس وجود دارد و همچنان باید هوشیار بود
بدافزار شعله آتش، ترکیبی است از ویروس قدیمی به نام وایپر که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد و در آن زمان به قدری عملکردش چشمگیر و خاص بود که گمان نمیرفت ویروس مشابهی در فضای سایبری منتشر شود اما این بدافزار جدید از طریق ترکیب با ویروس دیگری دوباره احیا شد
نیویورکتایمز در گزارشی خبر داد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از روزهای آغازین صدرات بر ریاست جمهوری آمریکا، دستور حملههای سایبری پیشرفته علیه تأسیسات غنیسازی اورانیوم در ایران را داده است.
خبر شناسایی این بدافزار برای نخستین بار از سوی مرکز ماهر ایران اعلام شد که طی چند روز گذشته مورد استناد نهادهای علمی و تخصصی این حوزه در سطح دنیا قرار گرفت.
این بدافزار که با عنوان سلاح سایبری از آن نام برده شده است، پیچیده ترین جعبه ابزار فعالیت غیرمجاز سایبری است که تاکنون شناخته شده است و حتی از استاکس نت نیز پیچیده تر است.
خاطرمان باشد که مهم نیست ویروس های رایانه ای، کی، کجا، چگونه و با چه شدتی به ما حمله می کنند؛ مهم این است که ما خود را برای مقابله با بدترین و خطرناک ترین آن ها آماده کرده باشیم و این آمادگی را همواره بروز نگاه داریم
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شركت ملی نفت ایران برخی اظهارات و ادعاها در خصوص محدود كردن دسترسی كاركنان صنعت نفت به اینترنت را كذب محض دانست و افزود: وزارت نفت از پیشگامان در مجموعه دولت برای تامین كالا به صورت الكترونیكی است و توسعه كارها به صورت الكترونیكی را در دستور كار دارد
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه عمدهترین عامل کاهش چند لیتری سهمیه بنزین برخی از خودروها عملیات ناقص سوختگیری در جایگاه است، برنامه دولت برای مقابله با هرگونه سرقت سایبری سهمیههای بنزین را تشریح کرد.
فرمانده نیروی انتظامی از كشف سرنخهایی در زمینه حملات متعدد سایبری به برخی وزارتخانههای كشور خبر داد و گفت: دادستان نیز به صورت ویژه پیگیر این موضوع است.
در پی حمله سایبری به شبکه مخابرات و اینترنت وزارت نفت در روز یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه و انتشار خبرها و گهگاه شایعه های مختلف در این خصوص، طی روزهای اخیر تماس های متعددی از سوی مشترگین شبکه گستر و کاربران محصولات امنیتی McAfee صورت گرفته و ضمن ابراز نگرانی، جویای راهکارهای پیشگیرانه بوده اند.