دوره سوم از سال ۲۰۰۲ – ۱۹۸۱ بدهی ناشی از المپیک مونترال به واضحی هزینههاي سنگین این بازیها را نشان داد.
به همین دلیل در المپیک ۱۹۸۴ هیچ کشوری جز آمریکا وارد رقابت برای اخذ میزبانی نشد. در طول فرآیند آماده سازی المپیک لسآنجلس رفراندومی برگزار شد که نتیجه آن مخالفت مردم برای استفاده از منابع عمومی برای آمادهسازی بازیها بود، بنابراین مسوولان برگزاری به دنبال راههای جایگزین منابع عمومی بودند.
راه جایگزینی که انتخاب شد استفاده از درآمدهاي حاصل از فروش حق پخش تلویزیونی، تبلیغات و جذب اسپانسر بود. رفته رفته مدل تامین مالی این بازیها به صورت ترکیبی از منابع عمومی و خصوصی درآمد. هرچند درصد استفاده از این منابع در المپیکهاي مختلف متفاوت بود، اما به تدریج سهم بخش خصوصی از تامین مالی بازیها بیشتر ميشد. بازیهای ۱۹۸۸ سئول، ۱۹۹۲ بارسلون و ۲۰۰۰ سیدنی هر سه از یک مدل مختلط تامین مالی بهره گرفتند.
البته درجه توسعه یافتگی نسبی زیرساختهاي میزبان امر تعیینکنندهای در انتخاب مدلهاي تامین مالی دارد. برای مثال به دلیل توسعهیافتگی نسبی کمتر زیرساختی در ۱۹۷۶ مونترال، بارسلون۱۹۹۲ و ۱۹۸۸ سئول نیاز به صرف منابع بخش عمومی بیشتری وجود داشت. اما در المپیک ۱۹۸۴ لسآنجلس، ۱۹۹۶ آتلانتا و ۲۰۰۰ سیدنی به دلیل استعدادهای زیرساختی اقتصاد نیاز کمتری به منابع بخش عمومی وجود داشت.