گروه ویژه اقدام مالی به هیچوجه شأن نظارتی ندارد و قرار نیست که اطلاعات حساب اشخاص در اختیار این گروه قراربگیرد و اساساً این اطلاعات به کار آنها نمیآید.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بانک مرکزی طی هفته پیش از تفاهم این بانک با گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF خبر داد. در این بیانیه آمده است که گروه مذکور بعد از تقریباً ۸ سال پیاپی و هر سال ۳ بیانیه، برای نخستین بار با اقرار به انجام اقدامات مثبت جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با پولشویی، انجام اقدامات تقابلی دیگر کشورها علیه نظام مالی ایران را نهتنها توصیه نکرد بلکه آن را به مدت یکسال به حالت تعلیق درآورد تا طی این مدت، نواقص موجود در نظام مالی کشور مرتفع شود. امری که در طی ۸ سال گذشته بیسابقه بوده است.
عبدالمهدی ارجمندنژاد، مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی، در پاسخ به انتقادات برخی مبنی بر قرارگرفتن اطلاعات بانکی اشخاص در اختیار کشورهای خارجی بهصراحتا میگوید: گروه ویژه اقدام مالی بههیچوجه شأن نظارتی ندارد و قرار نیست که اطلاعات حساب اشخاص در اختیار این گروه قرار بگیرد.
ارجمند نژاد همچنین این انتقاد را که ممکن است حمایت ایران از سازمانهای آزادیبخش تحتتاثیر قرار گرفته و محور مقاومت تضعیف شود نیز بیاساس خوانده و میگوید همه اقدامات تحت قوانین موضوعه کشور انجام خواهد شد.
در ادامه متن کامل این پرسش و پاسخ را بخوانید.
برخی رسانهها ازمحرمانه بودن و عدم اطلاعرسانی مفاد تفاهمنامه گروه ویژه اقدام مالی با ایران برای افکار عمومی سخن میگویند، آیا این تفاهم بهصورت محرمانه انجام شدهاست؟
متأسفانه برخی افراد بهدلیل بیاطلاعی در مخالفت با این بیانیه به اطلاعرسانی نکردن از بیانیه گروه یاد شده، اشاره میکنند که البته در پاسخ باید اظهار داشت که متن بیانیه اخیر گروه ویژه اقدام مالی در این زمینه همانند تمام بیانیههای قبلی آن در پایگاه اطلاعرسانی گروه یاد شده به نشانی WWW.FATF.ORG در دسترس همگان قرار دارد؛ بنابراین هیچ متن محرمانه و پنهانی در این رابطه وجود ندارد.
طی چند روز گذشته برخی از اشخاص این شبهه را مطرح کردهاند که قرار است اطلاعات بانکی اشخاص در اختیار کشورهای خارجی قرار گیرد، آیا اساساً این موضوع در صورت همکاری با FATF رخ میدهد؟
باید عرض کنم این شبهه ادعای بیاساسی است که رد آن تنها مستلزم چند دقیقه تحقیق در این زمینه است. اگر چه رد این شبهه، بسیار بدیهیتر از آن است که لازم باشد توضیحاتی در این رابطه ارائه شود و هر شخص که اندک اطلاعی در این زمینه داشتهباشد از بازگو کردن چنین مطلبی پرهیز میکند، لیکن از آنجا که طرح این موضوع در برخی رسانههای جمعی، ممکن است سؤالی را برای عموم مطرح کردهباشد؛ بهمنظور تنویر افکار عمومی تذکر این نکته بدیهی ضروری است که گروه ویژه اقدام مالی به هیچوجه شأن نظارتی ندارد و قرار نیست که اطلاعات حساب اشخاص در اختیار این گروه قراربگیرد و اساساً