يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
یرای مقابله با حملات سایبری

گمرک کاربران خود را آموزش می دهد

تضمین امنیت و آسایش مردم، همواره از بزرگترین دغدغه های دولتها به شمار می رود و پرداختن به این موضوع امری کاملاً مهم و محسوس است. امروزه با توجه به گسترش فناوریهای نوین، تهدیدات، مخاطرات و نقاط رخنه پذیر متعددی به وجود آمده است که اغلب، مورد غفلت قرار می گیرند
 گمرک در گزارشی با اشاره به اینکه حملات سایبری به سازمانهای مهم روبه افزایش است و این سازمانها برای مقابله با این حملات، به اندازه کافی آماده نیستند، آموزش کاربران گمرک برای مقابله با حملات سایبری را ضرروری دانست.


به گزارش افتانا، در گزارش گمرک آمده است: تضمین امنیت و آسایش مردم، همواره از بزرگترین دغدغه های دولتها به شمار می رود و پرداختن به این موضوع امری کاملاً مهم و محسوس است. امروزه با توجه به گسترش فناوریهای نوین، تهدیدات، مخاطرات و نقاط رخنه پذیر متعددی به وجود آمده است که اغلب، مورد غفلت قرار می گیرند.

بر اساس این گزارش، همراه با توسعه روز افزون کاربری های رایانه در دنیا، ”فضای نوین و جذاب شکل گرفته ناشی از شبکه های رایانه ای به منظور تبادل اطلاعات“ به سرعت رشد یافته است؛ به طوری که به منظور حفاظت از امنیت ملی و مقابله با دشمنان سایبری نیازمند تقویت نیروهای خود در این گستره و ارتقای توانمندی ها در جهت صیانت از فضای سایبری کشور هستیم.

در واقع حفاظت از فضای سایبری کشور به عنوان یکی از شریانهای اصلی اطلاعات، در روزگاری که عصر اطلاعات لقب گرفته، به اندازه حفاظت از مرزهای جغرافیایی حائز اهمیت است.

گمرک در ادامه به گزارش یکی از نهادهای بین المللی اشاره کرد و افزود: نتایج پژوهش جدید شرکت امنیتی McAfee نشان می دهد که حملات سایبری به سازمانهای مهم و فعالیتهای آنان، روبه افزایش است و این سازمانها برای مقابله با حملات مذکور، به اندازه کافی آماده نیستند.

این پژوهش حاکی از آن است که حملات سایبری به هسته اصلی سازمانها و شرکتها، با سرقت اطلاعات و طراحی ویروسهایی برای خرابکاری در سیستمها افزایش ناگهانی داشته است.

طبق گزارش شرکت امنیتی McAfee همزمان با افزایش حملات سایبری، بسیاری از شرکتها و صنایع به جای ارتقای سیستمهای حفاظتی، به تکنولوژیهای جدید مانند شبکه هوشمند (Smart Grid) روی می آورند، آن هم بدون اینکه از ایمنی این تکنولوژیها در برابر حملات سایبری مطمئن باشند و نتیجه آن می شود که صنایع مهم در تاریکی به مقابله با حملات سایبری می روند.

بنابراین گزارش، دستگاههای الکترونکیی شبکه ای که به یکدیگر و به تاسیسات اصلی متصل هستند، فرصتهای خوبی را برای ایجاد حمله به زیرساختهای حیاتی ملی کشورها ایجاد می کنند که این امر ضربات جبران ناپذیری را به بعضی کشورها خواهد زد .

تحقیق انجام شده توسط مؤسسه Ponemon که با همکاری شرکت NetWitness انجام شده، نشان می دهد که بیشتر شرکتها و سازمانها در حال حاضر مورد نسل جدید حملات سایبری پیشرفته قرار می گیرند.

این بررسی روی ۵۹۷ کارشناس فناوری اطلاعات و امنیت رایانه انجام و در پایان مشخص شد که ۸۳ درصد این افراد معتقدند سازمان متبوعشان مورد حملات پیشرفته سایبری قرار گرفته است و در این میان، ۷۱ درصد گفتند که حجم حملات سایبری پیشرفته به سازمان آنها افزایش یافته است. از بین افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند ۷۰ درصد اظهار داشتند که نسل جدید حملات سایبری پیشرفته شامل حملات و تهدیدهای خطرناک تری نسبت به قبل بوده است.

شاید بتوان گفت که مراکز امنیتی مختلف در صنعت فناوری هنوز حملات سایبری پیشرفته را به صورت متفاوت تعریف می کنند، اما این دسته از حملات در تحقیق انجام شده به کارگیری روشهای مختلف حملات سایبری برای رسیدن به هدف خاصی را مورد تأکید قرار می دهد.

بخش اعظم شرکت کنندگان در این نظرسنجی اعلام کردند که تهدیدات و بدافزارهای پیشرفته به سادگی موفق شدند برنامه های ضدویروس آنها را کنار گذاشته و به هدف خود دسترسی پیدا کنند. همچنین، ۴۶ درصد شرکت کنندگان در تحقیق اظهار داشتند که دست کم یک ماه یا بیشتر طول می کشد تا یک حمله سایبری پیشرفته به سیستمهای خود را شناسایی و ردیابی کنند.

از آنجا که همواره باید توجه داشته باشیم از بین بردن تهدیدات سایبری امری غیرممکن به نظر می رسد، بنابراین حفاظت از اطلاعات و داده ها در برابر آنها بدون اینکه اختلالی در رشد و نوآوری ایجاد کند یک مسأله مهم مدیریتی به شمار می رود.
کد مطلب : 1071
https://aftana.ir/vdca.0n6k49nw65k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی