مدیرعامل دمسانرایانه درباره الزامی شدن آنتیویروس ایرانی پادویش در دستگاههای دولتی گفت: راهکار درست ماجرا این است که چنین شرکتی، محصولی را تولید کند تا در کنار سایر آنتیویروسها قرار گیرد نه بهجای آنها.
مدیرعامل دمسانرایانه درباره الزامی شدن آنتیویروس ایرانی پادویش در دستگاههای دولتی گفت: راهکار درست ماجرا این است که چنین شرکتی، محصولی را تولید کند تا در کنار سایر آنتیویروسها قرار گیرد نه بهجای آنها.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سیدهادی سجادی، معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از ابلاغ دستورالعمل دولت به دستگاههای اجرایی برای استفاده از آنتیویروس بومی «پادویش» خبر داد و گفت: علاوهبر موضوعات مربوط به امنیت سیستمهای رایانهای دستگاههای دولتی، این تصمیم در راستای حمایت از محصول بومی و تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شدهاست.
مهندس رضا اخلاقی، مدیرعامل شرکت مهندسی دمسان رایانه در واکنش به این تصمیم، آن را مستقیما زمینهساز ایجاد انحصار برای یک برند دانست و گفت: اینکه گفتهمیشود این الزام صرفا برای دستگاههای دولتی است چندان توجیهی ندارد. بخش عمده بازار ایران، دولتی است و سهم بخش خصوصی و غیردولتی برای محصولات ضدویروس در حدی نیست که قابل برابری با این سهم باشد. حتی در مورد آنتیویروس خانگی پادویش هم همین موضوع صدق میکند و اقبال چندانی نسبت آن وجود ندارد و در واقع بخش خصوصی در این بازار ارزش اقتصادی چندانی ایجاد نمیکند و سهم چندانی ندارد.
وی با اشاره به اقدام دولت در زمینه ارزیابی و صدور پروانه فعالیت در حوزه افتا، گفت: اساسا این کار برای آن صورت گرفت که همه در کنار یگدیگر باشند تا بتوانند کمبودها و ایرادات همدیگر را پوشش دهند و برندهایی که ایجاد شوند بهخوبی مدیریت شوند و در جای مناسب خود قرار گیرند. یک شرکت هر قدر هم توانمند باشد نمیتواند بهتنهایی پاسخگوی امنیت چندینمیلیون لایسنس باشد و این شدنی نیست. مثل این است که بگوییم همه ایرانیها باید از پژو ۲۰۶ استفاده کنند؛ بدون اینکه توجه داشتهباشیم آیا شرکت خودروسازی میتواند به آن تعداد مشتری در سراسر ایران خدمات قابل قبول ارائه کند. ضمن اینکه یک سیستم پویا نمیتواند همه نیازهای خود را با یک یا چند محصول برطرف کند و باید بتواند راهکارهای متناسب را برای بخشهای مختلف سیستمهای خود بهکار گیرد.
اخلاقی اظهار کرد: بهتر این است که این شرکتی، محصولی را تولید کند که در کنار آنتیویروسها قرار گیرد نه بهجای آنها. آنوقت دولت میتواند چنین مصوبهای بدهد تا هم نگرانی امنیت از بینبرود، هم محافظت در چندین لایه تضمین شود، هم سایر ذینفعان و فعالان این بازار سهم خود را در این فضا داشتهباشند و خلاصه اینکه همه راضی بمانند. راهکار درست ماجرا همین است. کمااینکه اکنون در مورد بازار خودرو نیز همینطور است و ضمن اینکه دولت از خودروی بومی حمایت میکند شاهد استفاده از خودروهای خارجی حتی در بخشهای دولتی نیز هستیم.