شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ , 9 Nov 2024
جالب است ۰
نوجوانان تبهکار از بدافزارهای آلوده برای دستبرد به حساب بانکی شهروندان استفاده می‌کردند.
نوجوانان تبهکار از بدافزارهای آلوده برای دستبرد به حساب بانکی شهروندان استفاده می‌کردند.
 
به گزارش افتانا، ۶ عضو یک باند گسترده کلاهبرداری که با ارسال بیش از ۱۰۰ هزار پیامک در پوشش ابلاغیه دستگاه قضایی و سهام عدالت به حساب بانکی شهروندان دستبرد می‌زدند در حالی با تلاش کارشناسان فنی پلیس فتای مشهد دستگیر شدند که همه آن‌ها دانش آموزان یک مدرسه هستند.

فرمانده انتظامی مشهد روز گذشته با تشریح جزئیات این ماجرای تاسف‌بار گفت: از مدتی قبل پرونده‌های کلاهبرداری از طریق دستبرد به حساب بانکی شهروندان روند صعودی به خود گرفت، به گونه ای که مرجوعه‌های قضایی زیادی به مراکز انتظامی‌سرازیر شد.
 
سرهنگ احمد نگهبان اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع و گسترش روزافزون این شیوه کلاهبرداری، گروهی تخصصی از کارشناسان پلیس فتای مشهد ماموریت یافتند تا کنکاش‌های اطلاعاتی خود را به تار و پود این ماجرای پر نقش و نگار گره بزنند و به ریشه‌یابی موضوع بپردازند.
 
وی افزود: واکاوی‌های مقدماتی نیروهای پلیس فتا و بررسی اظهارات مال باختگان حاکی از آن بود که همه شاکیان تحت تاثیر پیامک‌هایی با عناوین ثنا یا سهام عدالت قرار گرفته اند که از طریق گوشی تلفن همراه برایشان ارسال شده بود.
 
مقام ارشد انتظامی مشهد تصریح کرد: محتویات پرونده‌های مذکور در حالی زیر ذره بین تحقیقات کارشناسان فتا قرار گرفت که مال باختگان مدعی بودند، پیامکی را مبنی بر طرح شکایت از آنان در دادسرای عمومی‌و انقلاب دریافت کرده اند که لینکی نیز برای مشاهده ابلاغیه قضایی در زیر آن پیامک قرار داشت و به محض این که روی لینک مذکور کلیک کرده و وارد سایت جعلی شده اند به طور ناگهانی همه دارایی و پس انداز خود را از دست داده اند و ...
 
نگهبان در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به این که شگرد هدایت طعمه‌ها به سایت‌های جعلی (فیشینگ) شیوه ای نخ نما شده است، اما متاسفانه باز هم بسیاری از شهروندان به دلیل ناآگاهی از شگردهای مجرمان در فضای مجازی طعمه کلاهبرداران می‌شوند و سرمایه‌های خود را از دست می‌دهند!
 
وی گفت: به همین دلیل و با توجه به گستردگی پیامک‌های ارسالی به شهروندان، گروه عملیاتی از افسران زبده پلیس فتای مشهد با هماهنگی‌های قضایی وارد عمل شدند و تحقیقات نامحسوسی را از طریق رصد فضای مجازی برای شناسایی تبهکاران آغاز کردند.
 
سرهنگ احمد نگهبان افزود: دامنه ردزنی‌های اطلاعاتی افسران پلیس فتا به جوانی درشهرک غرب مشهد رسید که نقش مهمی‌در دستبرد به حساب‌های بانکی داشت بنابراین وی در یک عملیات ضربتی و هماهنگ در مخفیگاهش شناسایی و دستگیر شد.
 
وی ادامه داد: این متهم ۱۷ ساله که به مقر انتظامی منتقل شده بود، در شروع بازجویی‌ها منکر ارتکاب هرگونه جرمی‌بود، اما وقتی در برابر شواهد و دلایل انکارناپذیری قرار گرفت که پلیس مقابل دیدگانش گشود، دیگر چاره ای جز بیان حقیقت نداشت و ۵ عضو دیگر باند تبهکاران را به پلیس معرفی کرد که همه آن‌ها در یک مدرسه مشغول تحصیل هستند!
 
رئیس پلیس مشهد با اشاره به این که متاسفانه همه اعضای باند ۱۶ تا ۱۷ ساله هستند، تاکید کرد: به دنبال اعترافات این متهم ۱۷ ساله،بلافاصله عملیات دستگیری اعضای باند وارد مرحله جدیدی شد و کارآگاهان پلیس فتا در چندین مرحله از این عملیات گسترده موفق شدند دیگر متهمان را نیز غافلگیر و دستگیر کنند.
 
سرهنگ نگهبان همچنین به کشف ۱۸ دستگاه گوشی تلفن هوشمند، ۲۵سیم کارت و ۷۰ کارت عابر بانک از اعضای این باند اشاره کرد و گفت: بررسی‌های علمی‌و تخصصی پلیس که با بازبینی گوشی‌های تلفن متهمان همراه بود، از ارسال بیش از ۱۰۰ هزار پیامک جعلی به شهروندان حکایت دارد که طی آن تعداد زیادی از هموطنان قربانی این شگرد نخ نمای کلاهبرداری شده اند.
 
فرمانده انتظامی‌مشهد همچنین یادآور شد: کنکاش‌های ویژه در اعترافات اعضای این باند نوجوان نشان می‌دهد که آنان پس از دستبرد به حساب بانکی شهروندان، بلافاصله به خرید ارزهای دیجیتال اقدام می‌کردند.
 
وی با بیان این که متهمان مبالغی بین ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال از حساب بانکی هر کدام از طعمه‌های خود برداشت کرده اند، افزود: تاکنون ۳۰ نفر از مال باختگان شناسایی شده اند، اما تحقیقات برای شناسایی دیگر افرادی که احتمالا شکایتی را در پلیس طرح نکرده‌اند، همچنان ادامه دارد.
 
سرهنگ احمد نگهبان خاطرنشان کرد: شهروندان یقین داشته باشند که سایت ثنا (مربوط به دستگاه قضایی) و سایت سهام عدالت هیچ گونه لینکی ندارد و از سوی دیگر نیز به هیچ وجه ابلاغیه‌های قضایی از طریق شماره تلفن‌های شخصی یا از طریق شبکه‌های اجتماعی داخلی یا خارجی برای شهروندان ارسال نمی‌شود. این مقام با تجربه انتظامی‌با تاکید بر این که یکی از اعضای ۱۷ ساله این باند در سال ۱۴۰۰، ۱۷ فقره پرونده کلاهبرداری با ترفند فیشینگ (هدایت افراد به درگاه‌های جعلی) دارد، تصریح کرد: او با استفاده از هویت مادر خود، سایت جعلی را طراحی کرده و از این طریق دست به کلاهبرداری می‌زده، اما به دلیل پایین بودن مبالغ کلاهبرداری و التماس‌های مادر وی و همچنین ترحم به نوجوان مذکور،مال باختگان از شکایت خود گذشتند و با اعلام رضایت موجب شدند تا دستگاه قضایی نیز حکم به آزادی وی بدهد. با وجود این، او دست از اعمال مجرمانه برنداشت و اکنون دوباره در این باند گسترده کلاهبرداری دستگیر شده است.رئیس پلیس مشهد در ادامه به دانش آموزی از اعضای این باند اشاره کرد که فقط در مدرسه ثبت نام کرده، اما هیچ وقت در کلاس‌های درس حضور نیافته بود که او نیز به همراه ۵ دانش آموز دیگر مدرسه به دام افتاد و به جرم خود اقرار کرد.
 
این مقام ارشد پلیس که سابقه معاونت عملیات استان خراسان رضوی را نیز در کارنامه انتظامی‌خود دارد، درباره شگرد اعضای این باند برای دستبرد به حساب بانکی شهروندان گفت: متهمان همراه پیامک ارسالی با عنوان طرح شکایت در دادسرای عمومی‌و انقلاب علیه شما، یک نشانی (لینک) نیز ارسال می‌کنند و با ایجاد نگرانی و استرس در ذهن طعمه که در برخی موارد تهدید به صدور رای دادگاه هم می‌شوند، آنان را وادار می‌کنند که هرچه سریع تر نشانی زیر پیامک (لینک) را باز کنند و به محض این که فردی روی این گونه لینک‌های ناشناس ضربه می‌زند و به اصطلاح معروف کلیک می‌کند در حالی وارد درگاه جعلی می‌شود که از او خواسته شده با پرداخت مبلغی ناچیز مانند ۵ هزار تومان ابلاغیه خود را مشاهده کند، اما وقتی فرد سایت جعلی را باز می‌کند، در واقع روی بدافزار آلوده کلیک می‌کند و اطلاعات حساب بانکی خود را در اختیار کلاهبردار می‌گذارد و او نیز از طریق همین بدافزار آلوده که بلافاصله روی تلفن نصب می‌شود به رمزهای بانکی و مشخصات حساب او دسترسی پیدا می‌کند و در فاصله کمتر از یک دقیقه به همه موجودی حساب فرد دستبرد می‌زند. سرهنگ نگهبان در پایان به هموطنان توصیه کرد: شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ پلیس فتا به صورت شبانه روزی آماده دریافت اخبار و گزارش‌های مردمی‌است، بنابراین در صورتی که شهروندان با جرایم و موضوعات مرتبط با فضای مجازی برخورد کردند، می‌توانند از این طریق آن را با کارشناسان پلیس فتا در میان بگذارند.
کد مطلب : 20987
https://aftana.ir/vdcfe1d0.w6dxcagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی