شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ , 21 Dec 2024
جالب است ۰
پنجمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران از هفتم تا نهم آبان‌ماه 1403 در مصلی امام خمینی برگزار مي‌شود.
پنجمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران از هفتم تا نهم آبان‌ماه 1403 در مصلی امام خمینی برگزار مي‌شود.
 
به گزارش افتانا، بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، دكتر محمد حسن‌زاده، رئيس ايرانداك و دبير علمي كنفرانس شهر هوشمند، اعلام كرد: در اين رخداد مهم تلاش شده است تا فراهم‌آورنده بستر تعامل مناسب بین بازیگران شهر هوشمند، مدیران شهری، صنعتگران، اندیشمندان، و صاحب‌نظران و همچنین مجموعه‌های دانش‌بنیان برای تکمیل پازل شهر هوشمند در کشور باشد. در این نمایشگاه و کنفرانس از یک سو فضا برای نمایش دستاوردها، فناوری‌ها، فنون و ابزارهای پیاده‌سازی شهر هوشمند وجود دارد، از سوی دیگر، امکان تحلیل عالمانه و معرفی جدیدترین روش‌شناسی‌ها، یافته‌های علمی و دیدگاه‌های دانشگاهی فراهم شده است. در این میان، توجه ویژه‌ای به ایده‌پردازی، استارتاپ‌ها، و نوآوری‌های نسل جوان به عمل آمده است.

دكتر حسن زاده با اشاره به ساختار جديد بخش كنفرانس اشاره كرد كه امسال مسئوليت برگزاري پنل‌ها به نهادها و شبكه‌هاي تخصصي واگذار شده است. تركيبي از بازيگران بخش‌هاي خصوصي و دولتي و دانشگاه و صنعت در پنل‌ها حضور دارند و مباحثي مانند محيط زيست، هوشمندسازي، رتبه‌بندي شهرها، آموزش مديران شهري، و استانداردهاي شهر هوشمند با نگاه ويژه به مسائل مديريت شهري ايران در پنل‌ها مورد بررسي و ارائه راهكار قرار مي‌گيرند.
 
رئيس ايرانداك با اشاره به برگزاري ١٥ رخداد علمي در قالب پنل و سخنراني، تاكيد كرد كه در واقع می‌توان گفت که پنجمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران ترکیبی از علم و عمل را برای ایجاد نقطه عطفی مناسب برای توسعه مفهومی و عملیاتی شهر هوشمند در ایران به نمایش گذاشته است. در سه روز برگزاری کنفرانس، شركت كنندگان و اعضاي پنل به ارائه ایده‌ها، یافته‌های علمی و ابتکارات خود خواهند پرداخت. یک سالن اصلی با هدایت هفت شورای سیاستگذاری علمی و کمیته‌های تخصصی برای این کنفرانس اختصاص یافته است.
 
استاد دانشگاه تربيت مدرس بيان كرد كه جمعیت شهرنشین ایران از حدود ۳۲ درصد در اوایل دهه ۱۳۳۰ به حدود ۷۵ درصد تا پایان دهه ۱۳۹۰ رسیده است. این رشد نشان ‌دهنده تغییراتی با شتاب همتراز یا بیشتر از روند جهانی به سمت شهرنشینی است. این در حالی است که حدود نیمی از جمعیت کشور در چند شهر پرجمعیت کشور زندگی می‌کنند. از سوی دیگر، با توجه به تغییر سریع و افزایش یک‌باره جمعیت شهرهای بزرگ چالش‌های بسیار بیشتری از منظر زیرساخت، اسکان، اشتغال، و تعامل پیش روی شهرها به ویژه شهرهای بزرگ قرار می‌گیرد. پاسخگویی به این چالش‌ها به توجه جدی به شهر هوشمند و بهره‌برداری از مزایای آن برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش پایداری شهرها نیاز دارد. نمایشگاه‌ها و کنفرانس‌های ادواری به عنوان یک محمل ملی و بین‌المللی برای برجسته‌سازی اقدامات انجام شده و افزایش تعامل بازیگران شهر هوشمند در مسیر هم‌افزایی و همیاری در نظر گرفته می‌شود.
 
طبق اعلام دبير علمي كنفرانس، شهر هوشمند با وجود اینکه یک مفهوم نسبتا نوین است اما رشد فزاینده‌ای را تجربه کرده است. امروزه کمتر شهری را در کشورهای پیشرفته می‌توان یافت که برنامه‌ای برای هوشمندسازی شهر در نظر نگرفته باشد یا حداقل در بخشی از امورات شهری، مفهوم شهر هوشمند را عملیاتی نکرده باشد. البته میزان دستیابی به شهر هوشمند و بهره‌مندی از مزایای آن از کشوری به کشور دیگر و از شهری به شهری دیگر متفاوت است و همین امر موجب شکل‌گیری شکاف بین شهرهای جهان شده است. شهرهای توسعه‌یافته بیشترین بهره‌برداری را از شهر هوشمند به عمل آورده و خدمات مبتنی بر فناوری‌های نوین را راه‌اندازی کرده‌اند. نسل اول شهر هوشمند با کاربست هر چه بیشتر فناوری در زندگی روزمره آغاز شد و مبنایی برای نسل دوم شهرهای هوشمند فراهم کرد که فناوری‌های هوشمندسازی را وارد فرایندهای مدیریت شهری کردند. در نسل سوم شهرهای هوشمند، مشارکت مردم و مجامع در فرایندها و مدیریت شهری اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
 
 به گفته دكتر حسن زاده مقالات ارسال شده به دبيرخانه بعد از داوري در مجموعه مقالات كنفرانس منتشر خواهد شد. مقالات كنفرانس قبلي به صورت مجموعه مقالات و شماره ويژه نشريه ايرانداك منتشر شده است. دكتر حسن زاده در پايان تاكيد كرد كه شركت در پنل‌ها و بازديد از نمايشگاه رايگان است. اما صدور گواهي صرفا براي كساني انجام خواهد شد كه در وب‌سايت كنفرانس به نشاني smartcity.irandoc.ac.ir ثبت نام كرده باشند. ثبت نام و حضور در كنفرانس براي دريافت گواهي الزامي است.
 
پنجمين نمايشگاه و كنفرانس شهر هوشمند ايران با مجوز سازمان توسعه تجارت ايران، به همت همايشگران سام و مديريت علمي پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران (دبيرخانه علمي) از هفتم تا نهم آبان‌ماه 1403 در مصلی امام خمینی برگزار مي‌شود و بازديد از آن براي عموم آزاد است.
 
کد مطلب : 22522
https://aftana.ir/vdccipqi.2bqii8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی