مانور سایبر اروپا 2024، با محوریت بخش انرژی، تلاش کرد تا توانایی کشورهای اروپایی در مقابله با تهدیدات سایبری و مدیریت بحرانها را ارزیابی و تقویت کند تا بستری برای افزایش آگاهی و سرمایهگذاری در امنیت سایبری باشد.
مانور سایبر اروپا 2024، با محوریت بخش انرژی، تلاش کرد تا توانایی کشورهای اروپایی در مقابله با تهدیدات سایبری و مدیریت بحرانها را ارزیابی و تقویت کند تا بستری برای افزایش آگاهی و سرمایهگذاری در امنیت سایبری باشد.
به گزارش افتانا، سایبر اروپا مجموعهای از تمرینهای (مانورهای) مدیریت بحران و حوادث سایبری در سطح اتحادیه اروپا است که توسط آژانس امنیت سایبری اتحادیه اروپا (ENISA) برگزار میشود. این تمرینها برای بخشهای عمومی و خصوصی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) طراحی شدهاند. هدف این تمرینها شبیهسازی تشدید حوادث سایبری گسترده به بحرانهای سایبری است. این برنامه فرصتی را برای تحلیل رویدادهای پیچیده فنی سایبری و ارزیابی توانایی شرکتکنندگان در مدیریت سناریوهای پیچیده فراهم میکند.
سایبر اروپا2024 که بر بخش انرژی متمرکز بود، روزهای 19 و 20 ژوئن بهصورت ترکیبی برگزار شد. هماهنگی این تمرین از مرکز کنترل تمرین در آتن، یونان انجام شد، جایی که تیم برگزارکننده و اکثر برنامهریزان ملی مستقر بودند. برنامهریزان (محلی) در تهیه، طراحی و سازماندهی مشارکت تیمهای خود، تعیین اهداف، سناریوها و امور لجستیکی دخیل بودند. در طول این تمرین سایبری، آنها مسئولیت هماهنگی مشارکتکنندگان، اطمینان از اجرای روان تمرین و نظارت بر پیشرفت آن در سطح سازمانی را بر عهده داشتند. همچنین به شرکتکنندگان در پاسخ به هرگونه سؤال مرتبط با سناریو کمک میکردند.
برنامهریزان محلی به همراه شرکتکنندگان بهصورت آنلاین در این تمرین شرکت کردند. شرکتکنندگان شامل افراد یا نهادهایی بودند که بهصورت فعال در تمرین مشارکت داشتند. آنها از طریق انجام وظایف محولشده، اتخاذ تصمیمات و واکنش به رویدادها یا حوادث شبیهسازیشده در سایبر اروپا 2024 نقشآفرینی کردند. با توجه به اهمیت حیاتی بخش انرژی برای رشد اقتصادی و توسعه اتحادیه اروپا و همچنین قرار گرفتن این بخش در معرض حملات سایبری، سناریوی امسال بهدقت طراحی شد تا ذینفعان، از جمله شرکتها و رهبران صنعتی، برای مقابله و مدیریت تهدیدات سایبری در حال تحول آماده شوند.
به طور کلی، هدف سایبر اروپا 2024 اطمینان از کفایت و بهبود فرایندها/رویههای استاندارد عملیاتی (SOPs)، تقویت همکاری داخلی و روابط میان تیمهای برنامهریزان و شرکتکنندگان، ایجاد کانالهای ارتباطی داخلی شفاف، افزایش ظرفیت مدیریت بحرانهای سایبری و بهبود واکنشهای روابط عمومی در طول این بحرانها بود. همچنین، این تمرین بر افزایش آگاهی در سطح شرکتها در خصوص اهمیت آمادگی سایبری و ارزش سرمایهگذاری در امنیت سایبری تمرکز داشت.
متن کامل این گزارش در بالای همین مطلب، پیوست شده و قابل دریافت است.