دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ , 27 Jan 2025
جالب است ۰
کاخ سفید بار دیگر می‌رود که شاهد حضور دونالد ترامپ با فرامین و تصمیمات بی‌ملاحظه و متفاوت‌اش باشد. رئیس جمهور جدید آمریکا ورودش را با تصمیمات ویژه‌ای در حوزه فناوری آغاز کرد.
کاخ سفید بار دیگر می‌رود که شاهد حضور دونالد ترامپ با فرامین و تصمیمات بی‌ملاحظه و متفاوت‌اش باشد. رئیس جمهور جدید آمریکا ورودش را با تصمیمات ویژه‌ای در حوزه فناوری آغاز کرد.

به گزارش افتانا، دونالد ترامپ با اقدامات اخیر خود نشان داده است که سیاست‌های او در حوزه فناوری نه‌تنها بر محور توسعه سریع‌تر این صنعت است، بلکه به دنبال بازتعریف نقش دولت آمریکا در نظارت و کنترل بر زیرساخت‌های کلیدی فناوری و کسب‌وکارهای بین‌المللی است.

به نظر می‌رسد ترامپ به دنبال آن است که از وابستگی ایالات متحده به فناوری‌های خارجی بکاهد و در عین حال، داده‌های کاربران آمریکایی را تحت کنترل دولت قرار دهد. دستور ترامپ درباره کسب‌وکار تیک تاک یکی از تلاش‌های او برای کنترل بر پلتفرم‌های خارجی در ایالات متحده است که ضمن هشدار به چین در صورت عدم توافق و تهدید به اعمال تعرفه‌های جدید، شامل واگذاری ۵۰ درصد مالکیت کسب‌وکار تیک تاک در آمریکا به دولت و درخواست برای همکاری شرکت‌هایی مانند گوگل، اپل و اورکل در حفظ امنیت داده‌های کاربران آمریکایی می‌شود.
 
ترامپ، از راه نرسیده، دستور لغو فرمان چهارچوب هوش مصنوعی مصوب دولت بایدن را داد که برای محدود کردن هوش مصنوعی با هدف ایمنی بیشتر و جایگزین کردن آن با سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در این حوزه ابلاغ شده بود. رونمایی او از پروژه «استارگیت» با مشارکت شرکت‌های بزرگی مانند اوپن‌اِی‌آی، اوراکل و سافت‌بنک، راهبردی برای تثبیت رهبری آمریکا در حوزه هوش مصنوعی محسوب می‌شود که با هدف ساخت زیرساخت‌های عظیم برای پردازش داده‌ها و توسعه هوش مصنوعی، ایجاد ۱۰۰ هزار شغل و تقویت زیرساخت‌های انرژی و مراکز داده به عنوان «بزرگ‌ترین پروژه زیرساخت هوش مصنوعی در تاریخ» معرفی شده است. همان طور که از ترامپ انتظار می‌رود، نگرانی‌های اخلاقی و ایمنی مربوط به هوش مصنوعی در دستور کار او اولویت ندارد و هدف او ایجاد موقعیت انحصاری آمریکا در این حوزه و رقابت با قدرت‌هایی مانند چین است.

دونالد ترامپ اعلام کرد در حال بررسی است تا از یکم فوریه ۲۰۲۵ میلادی تعرفه ای ۲۵ درصدی بر واردات کالا از مکزیک و کانادا وضع کند. او با تهدید به اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات کالا از مکزیک و کانادا به دنبال این است که شرکت‌هایی مانند سامسونگ و ال‌جی، تولید برخی از محصولات خود را از مکزیک به ایالات متحده منتقل کنند. این اقدام به تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات و ایجاد مشاغل جدید در آمریکا منجر خواهد شد و بر هزینه‌های تولید و قیمت نهایی محصولات تاثیر می‌گذارد. او با اعمال تعرفه‌ها و فشار بر شرکت‌های خارجی، در تلاش است تا تولیدات کلیدی را به داخل مرزهای خود بازگرداند.
 
به نظر می‌رسد دنیا و به ویژه دنیای فناوری این بار با دونالد ترامپی مواجه باشد که می‌خواهد از طریق سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی مانند استارگیت، آمریکا را در رقابت جهانی هوش مصنوعی پیشتاز نگه دارد. از واگذاری مالکیت تیک‌تاک تا تسلط بر زیرساخت‌های هوش مصنوعی، نشان‌دهنده سیاست‌های مداخله‌گرانه دولت در بخش خصوصی است. او به جای تمرکز بر نگرانی‌های اخلاقی یا محدودیت‌های ایمنی در فناوری و با نگاهی بلندمدت بر رقابت اقتصادی و سیاسی به دنبال این است که آمریکا را به مرکز نوآوری و قدرت جهانی در دنیای فناوری تبدیل کند. و  باید دید که بودن مرد جنجالی دنیای فناوری، ایلان ماسک در کنار این مرد جنجالی دنیای سیاست در چهار سال حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید، چه داستان‌ها و اتفاقاتی را در دنیای فناوری رقم خواهدزد.
 
 
کد مطلب : 22653
https://aftana.ir/vdchx-ni.23nimdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی