مراکز داده اغلب بهعنوان ستون فقرات دنیای دیجیتال در نظر گرفته میشوند و همه چیز، از رسانههای اجتماعی گرفته تا رایانش ابری را پشتیبانی میکنند.
مراکز داده اغلب بهعنوان ستون فقرات دنیای دیجیتال در نظر گرفته میشوند و همه چیز، از رسانههای اجتماعی گرفته تا رایانش ابری را پشتیبانی میکنند.
به گزارش افتانا، مراکز داده اغلب بهعنوان ستون فقرات دنیای دیجیتال در نظر گرفته میشوند و همه چیز، از رسانههای اجتماعی گرفته تا رایانش ابری را پشتیبانی میکنند.
در این نمودار، با استفاده از دادههای Cloudscene (دریافتشده از طریقStatista )، تعداد مراکز داده در هر کشور تا مارس ۲۰۲۴ به تصویر کشیده شدهاست. کشورهایی که بیشترین تعداد مراکز داده را دارند شامل ایالات متحده (با سهم ۴۵.۶٪ از کل)، آلمان (۴.۴٪) و بریتانیا (۴.۴٪) هستند.
رونق مراکز داده در آمریکا
با نزدیک به نیمی از مجموع جهانی، ایالات متحده رهبر بیرقیب در حوزه محاسبات محسوب میشود.
در سالهای اخیر، غولهای فناوری این کشور (مانند مایکروسافت و آمازون) میلیاردها دلار در زیرساختهای دیجیتال و هوش مصنوعی سرمایهگذاری کردهاند. اما هزینه این قدرت پردازشی عظیم، افزایش مصرف انرژی است. بهعنوان مثال، پردازش یک درخواست در ChatGPT بهطور متوسط ۱۰ برابر بیشتر از یک جستوجوی معمولی در گوگل برق مصرف میکند.
بر اساس تحقیقات گلدمن ساکس، مراکز داده بزرگترین عامل افزایش تقاضای برق در ایالات متحده خواهند بود. پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰، سهم مراکز داده از مصرف برق کشور به ۸٪ برسد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۲ تنها ۳٪ بوده است.
چین باید بهتنهایی پیش برود
به دلیل جنگ تجاری مداوم با ایالات متحده و ممنوعیت صادرات تراشههای پیشرفته مانند پردازندههای گرافیکی انویدیا، چین اکنون مجبور است تراشههای خود را طراحی و تولید کند.
بر اساس گزارش CNBC، تولید تراشه چالشی بزرگتر از طراحی آن است. دلیل این امر آن است که چین هیچ شرکت داخلی ندارد که بتواند نیمههادیهای پیشرفته را تولید کند، در حالی که توسعه این سطح از تخصص ممکن است سالها طول بکشد. علاوه بر این، تجهیزات موردنیاز برای ساخت این تراشهها منحصراً توسط شرکت ASML هلند تولید میشود که آن نیز از صادرات به چین منع شده است.