آزمایشگاه کسپرسکی، تولیدکننده پیشتاز نرمافزارهای مدیریت تهدید و سیستمهای مدیریت محتوای امن، اهمیت راهکارهای امنیتی کاربران نهایی را در عصر فناوري ابري و مجازیسازی در اجلاس جهانی IDC CIO در سال ۲۰۱۲ نشان داد.
به گزارش افتانا ،این اجلاس یک رویداد شناخته شده در سطح جهانی با تمرکز بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در آن مدیران فناوری اطلاعات، مدیران اجرایی فناوری، شرکتها و مدیران اجرایی فناوری اطلاعات، شناخت مختصر و خلاصهای را نسبت به راهکارهای فناوری اطلاعات، فناوریهای در حال ظهور و بهترین شیوههایی که آثار مستقیمی روی کسب و کار آنها دارد پیدا میکنند.
بر اساس مطالعه آماری اخیر آزمایشگاه کسپرسکی، در ۱۲ ماه گذشته ۹۱ درصد از شرکتهای مورد مطالعه حداقل با یک مشکل امنیت فناوری اطلاعات مواجه شدهاند. تقریباً یک سوم از نمایندههای شرکتها که از آنها پرسش به عمل آمد اذعان داشتند که در نتیجه آلودگی به بدافزار، دادههای حساس خود را از دست دادهاند. گرچه حملههای بدافزاری رایجترین نوع تهدید امنیت تجاری هستند، فقط ۷۰ درصد از شرکتهای مورد مطالعه محافظت ضد بدافزاری را به طور کامل اجرایی کردهاند و ۳ درصد از آنها اصلاً محافظت ضد بدافزاری ندارند.
الکساندر اِروفیف، نماینده آزمایشگاه کسپرسکی در اجلاس و مدیر اطلاعات و شناخت بازار بیان داشت: «در حال مواجهه با تغییرات سریع در اکوسیستم جهانی فناوری اطلاعات هستیم که فناوري ابری، قابلیت جابجایی و مجازیسازی محرکهای اصلی آن هستند و در عين حال برنامههای وب عادت کاربران را تحت تأثیر قرار میدهند.»
میزان فزاینده اطلاعاتی که نیازمند امنیت هستند تا حد زیادی از دو منبع اصلی نشأت میگیرد: شرکتها (با احتساب کارکنان) و مصرفکنندهها. اقدامات و ابزارهای امنیتی جدید باید برای کمک به شرکتها در شناسایی اطلاعاتی که باید امن شوند و سطح امنیت آنها و سپس امن کردن اطلاعات با استفاده از دستگاهها و نرمافزارهای خاص محافظت در برابر تهدید، سیستمهای مدیریت کلاهبرداری یا سرویسهای محافظت از شهرت سازگار شوند.
وی در ادامه صحبتهایش اظهار داشت: «روی هم رفته این فناوریها محیط و نقاط سنتی، یعنی رویکرد تعیین شده نسبت به امنیت فناوری اطلاعات را تضعیف میکنند و نیروی بیشتری را به سمت کاربران نهایی مختلف هدایت میکنند. این رویکرد نسبت به محافظت از شرکتها در برابر زنجیرههای داخلی و خارجی نیز باید با تمرکز شدید روی محافظت چندبعدی، فناوریهای انکار پیشفرض و امنیت پیشرفته برای دستگاههای همراه اصلاح شود.»