يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
شبكه ملي اطلاعات كه به دنبال ارائه دانش و محتواي بومي به كاربران داخل كشور است، در دل خود شعاري را آفريده كه ناپاكي‌هاي اينترنت را تهديد مي‌كند.
شبكه ملي اطلاعات كه به دنبال ارائه دانش و محتواي بومي به كاربران داخل كشور است، در دل خود شعاري را آفريده كه ناپاكي‌هاي اينترنت را تهديد مي‌كند.

به گزارش افتانا، اينترنت پاك و شبكه ملي اطلاعات چند سالي است كه مطرح شده است. شبكه جهاني اينترنت به موازات تمامي امكانات و خدماتي كه محقق كرده و براي كاربران به ارمغان آورده و در حوزه كسب و كارهاي كثيف نيز زمينه‌هايي را به وجود آورده كه عقايد باطل را به سمت خود فرا مي‌خواند و بهره‌برداري از اين بستر ‌را براي رسيدن به عقايد شوم براي آن‌ها ايجاد مي‌كند.

عناويني كه در برنامه پنجم توسعه حول شعار دولت الكترونيكي مي‌گردد و الزاماتي از جمله ايجاد شبكه داخلي براي اتصال تمامي دستگا‌ه‌ها و ارگان‌ها به اين شبكه تا پايان سال دوم برنامه، بر اهميت مباحث الكترونيكي در بدنه جامعه مي‌افزايد و اين نكته را نيز يادآور مي‌شود كه براي تحقق چنين اموري بايد به سمت ايجاد و توسعه برخي زيرساخت‌ها رفت كه اين كار نياز به سرمايه‌گذاري مالي و انساني دارد.

از اوايل برنامه پنجم كه وزارت ارتباطات هم و غم خود را برروي پروژه شبكه ملي اطلاعات گذاشت تا حال حاضر با موارد متعددي برخورد كرده ايم كه ناشي از ابهامات اجراي چنين طرحي بوده است و هر زمان كه مردم با موضوع جديدي روبرو مي‌شده‌اند كه پاسخي از سوي مسوولان دريافت نمي‌كردند و به نوعي جريان‌ساز مي‌شده و كار را به جايي مي‌رسانده كه متوليان در برنامه‌اي به پاسخگويي اقدام كنند.

عنوان اينترنت پاك نيز بر اساس برخي حرف و حديث‌ها بر سر جدايي اينترنت ملي (شبكه ملي اطلاعات) از اينترنت شكل گرفت و شايد چندان هم در آن برهه جدي مطرح نشده بود اما به دليل پاسخي كه بالاترين مقام مسوول وزارت ارتباطات به اين پرسش و ابهام داد، خود به تنهايي توانست به جرياني جديد منجر شود كه طي مدت كوتاهي از آن با عناويني مختلف ياد شود.

جالب است كه همين موضوع به بحثي شد كه مسوولان مجبور شدند به خاطر پاسخي كه در زماني در ارتباط با برخي ابهام‌ها عنوان كرده بودند بار ديگر منظورشان را به صورت جدي از اينترنت پاك مطرح كنند كه همان شبكه ملي اطلاعات است و با نظارت‌هايي كه برروي اين شبكه اعمال مي‌شود، محتواي ناپاك و كسب و كارهاي كثيف از بستر آن حذف مي‌شود.

واكنش كارشناسان فن‌آوري اطلاعات از طرفي ديگر حول موضوعاتي چون حذف اينترنت از شبكه ملي اطلاعات و فيلترينگ گسترده‌تر براي پاك‌سازي اينترنت باعث شد كه اين عنوان نيز مانند بسياري از عناويني كه به كل از دستور واژگاني برخي پروژه‌ها حذف شدند، حذف شود و اگر طرحي هم در ارتباط با‌ آن مطرح بوده تا حال حاضر حرفي از آن زده نشود.

علي‌اکبر جلالي - استاد دانشگاه علم و صنعت - درباره‌ي موضوع اينترنت پاك و مفهوم آن كه يكي از برنامه‌هاي مطرح‌ شده وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات است، اظهار كرد: صادقانه بگويم كه هيچ تعريفي نه از آن ديده و نه شنيده‌ام و اين يك نوآوري و خلاقيت وزارت ICT است و در اين باره نيز بهتر است تعريف درستي از اين پديده اعلام شود تا با تعريف‌هاي نامشخص دچار سردرگمي نشويم.

حال اگر وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات مصمم به اجراي پروژه‌هايي همچون شبكه ملي اطلاعات است، زمان مناسبي براي تعريف و تبيين آن است تا همگان نسبت به رسالت اين شبكه و طرح‌هايي زيربنايي در آن همچون اينترنت پاك كه رسالتي انساني بر دوش دارد و نه اسلامي و هم‌چنين قبل از اجرا مي‌تواند الگويي براي ساير كشورهايي باشد كه از ناپاكي‌هاي اين شبكه جهاني ناراحت هستند، آگاه كنند.
کد مطلب : 812
https://aftana.ir/vdcebw8vijh8z.9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی