مهاجرت بانکی مانند جابهجایی مسافران دو هواپیمای در اوج است. میگویند استادکار مکانیکی، در حال بازکردن سرسیلندر یک ماشین هوندا بود که چشمش به جراح مشهور قلب افتاد که به داخل تعمیرگاه میآمد. جراح داخل شد و منتظر ماند تا مکانیک بیاید و نگاهی به ماشینش بیندازد.
مکانیک با صدای بلند گفت: «سلام دکتر جان! میخواهی یک نگاهی به این موتور بیندازی؟» جراح که متعجب شده بود، نزدیک رفت و کنار هوندا ایستاد. مکانیک کمر راست کرد و دستهایش را با یک تکهپارچه پاک کرد و گفت: «دکتر، به این موتور نگاه کن. من قلبش را باز کردم و والفهایش را بیرون آوردم و هر قسمتی را که آسیب دیده بود، تعمیر یا عوض کردم و بعد هم همهچیز را سر جای خودش گذاشتم و حالا ماشین مثل روز اولش کار میکند. اما یک سوال دارم. چطور است که من باید فقط سالی ۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشم و شما سالی یک میلیارد تومان، درحالیکه هر دو اصولا یک کار را انجام میدهیم؟» جراح مکثی کرد و به بغل ماشین تکیه داد و آهسته زیر گوش مکانیک گفت: «اگه میتوانی، این کار را وقتی موتور روشن است انجام بده!»
مهاجرت بانکی مانند تعویض قلب انسان است. کم پیدا میشوند کسانی که جرات و ادعای سربلند بیرونآمدن از این عمل مخاطرهآمیز را داشته باشند. منصوری، یکی از این افراد است.
عبدالحمید منصوری از آن افرادی است که نامش با مینفریمها و سامانههای بزرگ فناوری اطلاعات کشور گره خورده است؛ مردی که حتی در حال گپزدن با شما هم ناخودآگاه همزمان به چیزهای بزرگ فکر میکند و آنها را بر زبان میآورد. مردی با موهای جوگندمی که حالا
تمام انرژی و اعتبارش را برای تولید و ارائه سامانه یکپارچه بانکی (سیب) برای بانکهای بزرگ صرف کرده است.
اما نقطه طلایی برخورد دیدگاههای فاطمی و منصوری را باید در بانک پارسیان جستوجو کرد. «این ارتباط وجود داشت؛
ما به توانستن اعتقاد داریم
بهنظر ساده نمیرسد که بتوان برای بانکهای بزرگ سامانههای یکپارچه بانکی طراحی و اجرا کرد. اگر از مسائل فنی چشمپوشی کنیم، مسئله فرهنگ در بانکهای بزرگ مسئلهای جدی است.
منصوری در این خصوص میگوید: «در مورد بانکهای هزار شعبهای در کشور مقاومتی بود که کسی نمیتواند کار کند. دکتر هم این مسئله را که کسی نمیتواند قبول نداشت، چون یک بار در این مسیر رفته بود و توانسته بود. در دنیا سیستمهای بانکی مختلفی داریم که در مقیاس بزرگ کار میکنند، ولی در ایران بیشتر آیبیام مطرح است. سرورهای آیبیام در ایران آمده و هر کسی بخواهد کار کند، بازار میگوید باید ببرید روی آیبیام کار کند و خیلی از بانکهای بزرگ ما هنوز پلتفرمهایشان روی آیبیام است.
آیبیام از قدیم معروف به کار کردن روی سیستمهای لارجاسکیل بوده است. لارجاسکیل در ایران در این مقوله است، مانند نرمافزار بانکایران که برای بانک ملی کویت با بیش از بیست شعبه از یک شرکت انگلیسی