مدير امور فنآوري اطلاعات و ارتباطات بانك مسكن، تاكيد كرد كه شبكه يكپارچه بانكي كاملا ايمن است و آنچه اخيرا درباره هك شدن كارتهاي بانكي گفته شده در عمل كارآيي نداشته است.
ساسان شيردل ، با اشاره به اين كه رسانهها بايد با واقعبيني نسبت به موضوع اخير اظهار نظر كنند گفت: هر كارت بانكي براي انجام هر كاري يك رمز دارد كه يكي از آنها رمز اول و براي استفاده در خودپرداز است اما رمز دوم براي استفاده از پرداخت اينترنتي است.
به گزارش افتانا، او با اشاره به اينكه رشد خدمات الكترونيكي و توسعه آنها الگوي رفتاري متخلفين را متفاوت كرده است، گفت: اگر چند سال پيش فردي با مراجعه به بانك ۱۰ ميليون تومان پول نقد ميگرفت سارقان هنگام خروج از بانك اين پول را سرقت ميكردند اما هم اكنون با گسترش سيستم بانكداري الكترونيكي روشهاي سرقت نيز تغيير كرده و متخلفين تلاش ميكنند از روشهاي برداشت اينترنتي سوء استفاده كنند.
شيردل با اشاره به اين كه فرد منتشركننده اطلاعات اخير كارمند يك شركت طرف قرارداد با سيستم بانكي بوده كه به اطلاعات دسترسي داشته و از آنها سوء استفاده كرده است گفت: به ادعاي خود اين فرد او به نيت خير و براي بيان مشكلات سيستم بانكي اين اقدام را انجام داده اما به نظر من ميتوانست با اين موضوع منطقيتر نيز برخورد كند.
مدير امور فنآوري اطلاعات و ارتباطات بانك مسكن با بيان اينكه در تمام دنيا اصل بر برائت كارمندها است و به آنها اعتماد ميشود گفت: آنچه در اين مورد اتفاق افتاده اين است كه اطلاعات حسابهاي بانكي و كارتها در اختيار مخاطبان گذاشته نشده و بانكها نيز بلافاصله پس از انتشار اين خبر تلاش كردند مشكل را به شكل مطلوب برطرف كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه رمز مخفي كه اين فرد مدعي شده آنهارا كشف كرده چيست؟ گفت: رمز مخفي همان چهار رقمي است كه در خودپردازها مورد استفاده قرار ميگيرد. بنابراين براي استفاده از آن بايد حتما كارت بانكي وجود داشته باشد.
شيردل با بيان اينكه بانك مركزي الگوهايي را به بانكها ابلاغ كرده كه سيستم كارتهاي بانكي براساس آن طراحي ميشوند، افزود: با اين وجود اگر يكي از اين سيستمها دچار خلايي باشد ممكن است از طريق آن بتوان اطلاعات برخي بانكهاي ديگر نيز رصد كرد.
مدير امور فنآوري اطلاعات و ارتباطات بانك مسكن با تاكيد بر اين كه بانك مركزي بايد نظارت روي شركتهاي پي.اس.پي را بيشتر كند، گفت: در مسائل امنيتي، دانش بانكها بايد با هم به اشتراك گذاشته شود.
وي با اعلام اين اطمينان به مردم كه نظام بانكي كاملا ايمن است، از مخاطبان خواست كه نگران موضوعات مطرح شده نباشند.
شيردل در تشريح وظايف مشتريان بانكها براي عبور از مشكل پيش آمده گفت: اطلاعاتي كه فرد مورد نظر ما در وبلاگ خود منتشر كرده مربوط به سال ۸۹ و قبل آن است. بنابراين اطلاعات جديدي در اختيار او نيست.
مدير امور فنآوري اطلاعات و ارتباطات بانك مسكن ادامه داد: مردم بدون هيچ دغدغهاي فقط در اسرع وقت رمز اول و دوم كارت خود را تعويض كنند اين روشي است كه در همه جاي دنيا به صورت دورهاي انجام ميشود و در واقع امنيت كارتها را تا حدود زيادي تضمين ميكند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در صورت تغيير رمز افراد ديگري امكان پيدا كردن آن را نخواهند داشت؟گفت: پس از اتفاق اخير بانكها فيلتري در سيستم الكترونيكي خود ايجاد كردهاند كه پس از يكبار تغيير رمز ديگر امكان كشف آن توسط افراد غير وجود ندارد.
شيردل همچنين درباره سوءاستفادههاي احتمالي از حسابهاي بانكي پس از اتفاق اخير نيز گفت: تاكنون هيچ گزارشي درباره استفاده از رمزهايي كه به ادعاي اين فرد كشف شده نداشتهايم بنابراين اميدوارم سيستم بانكي براي تضمين امنيت بيشتر خود از تجربهها استفاده كنند.