انجمن رمز عصر روز چهارشنبه چهاردهم مردادماه ۹۴ دومین نشست هماندیشی خود را با موضوع برنامه ششم توسعه کشور با حضور اعضای انجمن رمز برگزار کرد.
به گزارش مؤسسه دیدهبان آی تی، در دومین نشست هماندیشی انجمن رمز که در جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، ابتدا مهندس سیدمرتضی مهدوی از اعضای سندیکای افتا، به تشریح احکام برنامه ششم توسعه که در این انجمن گردآوری و بررسی شده است، پرداخت و در ادامه دکتر مهدی فقیهی، مدیرکل دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین و عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ضمن تقدیر از حضور فعال انجمن رمز در موضوع برنامه ششم توسعه مطالبی درباره توسعه فناوری اطلاعات در کشور در چارچوب برنامههای توسعهای ارائه کرد.
وی به تحلیل برنامههای پیشین توسعه در راستای رسیدن به مدلی مناسب برای برنامه ششم پرداخت و به رشد فزاینده بودجه بخش فناوری اطلاعات در بازه زمانی ۹۴-۹۰ در طول اجرای برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و آن را نشانگر افزایش توجه به حساسیت و اهمیت این مقوله در کشور خواند.
در ادامه دکتر وحید شقاقی، عضو کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درباره سیاستهای اقتصادی برنامه ششم توسعه با توجه به شرایط کنونی کشور مطالبی ارائه کرد.
در پایان این سمینار یک پنل پرسش و پاسخ با حضور مهندس مهدوی، دکتر شقاقی و دکتر فقیهی تشکیل شد و طی آن به سوالات حاضران در نشست پاسخهایی داده شد.
دکتر فقیهی در پاسخ به این پرسش که چرا در احکام ارائه شده برای برنامه ششم به خصوصیسازی ارتباطات زیرساخت هیچ توجهی نشده است و با سپردن همه امور به بخش دولتی معظل فربهسازی دولت همچنان ادامه دارد، ضمن تأیید این امر که انحصارهای دولتی به مصرفکننده و بخش خصوصی لطمه میزند به تلاش های وزیر ارتباطات برای عدم ورود دولت در امور غیرضروری اشاره کرد.
مهندس مهدوی نیز ضمن تاکید بر این موضوع که انجمن نظرات و پیشنهادات را برای تکمیل احکام برنامه ششم پذیراست و هنوز این احکام وارد مرحله تدوین نهایی نشدهاند، ورود سازمانهای مردم نهاد را به موضوع برنامه ششم توسعه امری بسیار تأثیرگذار دانست و اذعان کرد این ما هستیم که باید به عنوان بخش خصوصی از دولت درخواست داشته باشیم.
شایان ذکر است، انجمن رمز ايران انجمني علمي است كه با كسب مجوز رسمي از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و با هدف گسترش علم و فناوري رمز و امنيت فضاي تبادل اطلاعات و كمك به توسعه كمي و كيفي نيروهاي متخصص و بهبود بخشيدن به امور آموزشي و پژوهشي در زمينههاي مربوطه ایجاد شد و تاکنون توانست در زمينههاي علمي، آموزشي و پژوهشي مرتبط با اهداف اساسنامه خود و در حد توان، از طريق ارائه راهكارها و برنامههاي پيشنهادي در حوزه امنيت فضاي تبادل اطلاعات، گامهاي مؤثري براي رفع نيازمنديهاي كشور در اين حوزه بردارد.